Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Νοσοκομειο Σερρων : Απάντηση σωματείου συμβασιούχων


Με αφορμή τις εικόνες μέσα από δωμάτιο του Νοσοκομείου, που δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του τοπικού τύπου, το Σωματείο Συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών δηλώνει τα εξής:

«Αν και πάγια τακτική μας είναι να μην απαντάμε σε ανώνυμα δημοσιεύματα, καθώς έτσι δίνεται ‘υπόσταση’ στον κάθε ανώνυμο ‘κουκουλοφόρο’, κρίναμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα, για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε ριψάσπιδες.

Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις βάρβαρες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ούτε στη μισθολογική κατάστασή μας.

Καμία δικαιολογία, μόνο ένα γεγονός. Και το γεγονός είναι πως μόλις μία καθαρίστρια είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα ολόκληρου του νοσοκομείου.

Η ιδανική κατάσταση θα ήταν να υπάρχει μία καθαρίστρια για κάθε δωμάτιο, αλλά αυτό- εκ των πραγμάτων- δεν γίνεται.

Δεν ζητούμε την κατανόηση. Ζητάμε να πράξουμε όλοι το αυτονόητο. Να συμπεριφερόμαστε στο νοσοκομείο, όπως συμπεριφερόμαστε στο σπίτι μας.

‘Οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες’ μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν την κριτική από τον καναπέ του σπιτιού τους, αλλά τους καλούμε να έρθουν μια μέρα μαζί μας. Να ακολουθήσουν το πρόγραμμά μας για μία ημέρα. Και αν μας πουν ‘δεν ήξερα’, θα τους απαντήσουμε ‘δεν ρώταγες;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.