Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Σερρών : Ζητουν να συνταχθεί εκ νέου η επιστολή στον πρωθυπουργό


Με τις υπογραφές τριών δημοτικών παρατάξεων του Δήμου  εισηγηθήκαμε στη  19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών θέμα εκτός ημερησίας διάταξης για το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό σε σχέση με την κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών.

Μετά την απόφαση που πήραμε χθες περιμένουμε να μας καλέσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συντάξουμε νέα επιστολή.
ΣΕΡΡΑΣ-Στέφανος Φωτιάδης
Αντώνης Γεωργούλας
Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών
_____________________________________________________________
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από κοινή πρόταση των συναδέλφων κ.κ. Χαραλαμπίδου, Φαρμάκη, Τερζή και Γεωργούλα αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί από τον κ.Δήμαρχο και να σταλεί στον κ.Πρωθυπουργό και στον κ.Υπουργό Υγείας επιστολή, σύμφωνα με την πρότασή μας και να επισυναφθεί με αυτήν και το σχετικό έγγραφο της ΕΝΙΝΣ το οποίο υποβλήθηκε συνημμένα με την πρόταση. Ήταν προφανές σε όλους μας ότι σκοπός της απόφασής μας ήταν να εκφραστεί το ενδιαφέρον και η αγωνία του Σώματος εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών και των Κέντρων Υγείας, καθώς και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Ο σκοπός της λήψης της ομόφωνης απόφασης είναι προφανής και δεν είναι άλλος από την επίτευξη της άμεσης αντιμετώπισης της διαμορφωμένης κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της διαχρονικά αναγκαίας για την εύρυθμη λειτουργία των χώρων υγείας, στελέχωσης σε προσωπικό όλων των κλάδων (ιατροί, νοσηλευτές διοικητικό κ.α.) και κάλυψης των υλικοτεχνικών υποδομών τους.
Αντιπαρερχόμαστε του γεγονότος της καθυστερημένης αποστολής της επιστολής, για να επισημάνουμε το γεγονός, ότι το περιεχόμενό της υπολείπεται κατά πολύ της εντολής που δόθηκε, αφού καμία αναφορά δεν γίνεται στην υποστελέχωση των δομών υγείας και στην ανάγκη κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων και την απόκτηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι εκ παραδρομής δεν εκτελέστηκε η ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προτείνουμε την αποστολή νέας επιστολής με σαφή αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση και στην άμεση ανάγκη στελέχωσης των Δομών Υγείας του Νομού και την κάθε είδους απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε ως πολίτες να γνωρίζουμε ότι τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον για οποιαδήποτε ανάγκη μας θα μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνουμε των καλύτερων υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.
Οι υπογράφοντες
Στέφανος Φωτιάδης Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΣΕΡΡ.Α.Σ.»
Αντώνης Γεωργούλας Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ»
Παύλος Φαρμάκης Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρθένα Χαραλαμπίδου Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.