Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Σέρρες : Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Δικαστικού Μεγάρου

 



Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών.
«Ένα αίτημα δεκαετιών του δικηγορικού συλλόγου, των δικαστικών υπαλλήλων και της τοπικής κοινωνίας πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη» τονίστηκε πριν περίπου έναν χρόνο στο Υπουργείο .
Η εντολή δόθηκε και ξεκίνησε αρχικά μια διαδικασία αναζήτησης προγραμμάτων χρηματοδότησης και υπηρεσίας που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της μελέτης και της κατασκευής παράλληλα με την αναζήτηση ενός κατάλληλου οικοπέδου. Η συμβολή όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων καταλυτική για την ωρίμανση κάθε σταδίου.
Έτσι στις 5 Αυγούστου 2020 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με αριθμό φύλλου 3254 η απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη των Σερρών.
Η ανέγερση ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα υλοποίησης ανέγερσης νέων δικαστικών με την διαδικασία ΣΔΙΤ.
Στις  17 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε και το κτιριολογικό πρόγραμμα από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των δυο εμπλεκόμενων πλέον Υπουργείων, μετά από πολλαπλές τεχνικές συναντήσεις και διυπουργικές παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.