Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΜεΡΑ 25 Σερρών : Με υπευθυνη ανυπακοη τιμούμε την ημέρα του Πολυτεχνείου

Το πάντα επίκαιρο σύνθημα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου στη φετινή επέτειο έχει
ακόμα μεγαλύτερη αξία.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Η μνημονιακή κατρακύλα της εξαθλίωσης των πολλών, μέσω ταξικών πολιτικών λιτότητας, δεν έχει τελειωμό. Η εργασία αποτελεί πολυτέλεια και ο αξιοπρεπής μισθός σπανιότητα. Οι νέοι μας συνεχίζουν να δραπετεύουν από τη χρεοδουλοπαροικία στο εξωτερικό, ενώ η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας, αποδεικνύοντας καθημερινά πως το βαρέλι δεν έχει πάτο για τον λαό που πρέπει να αντικρούσει τις πολιτικές τους.
Οι εποχές που η σύζυγος του Πρωθυπουργού καλούσε διαδικτυακά σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια για τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες φαίνεται πως παρήλθε, μαζί με τη μυθοπλασία της ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση. Αυτοί που τότε αρκέστηκαν στο υποκριτικό τους χειροκρότημα, σήμερα αντιμετωπίζουν τους υγειονομικούς και τα
αιτήματά τους με αυταρχισμό και αδιαφορία.
Η βία όμως των εντεταλμένων του κ. Χρυσοχοΐδη δε θα κρύψει την εγκληματική απραξία μιας Κυβέρνησης που ακόμα και μέσα στην πανδημία υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα των κλινικαρχών. Αλλά ούτε η βία ούτε και η γνωστή καλοπληρωμένη μιντιακή συγκάλυψη θα εμποδίσει την απόδοση των κυβερνητικών ευθυνών από τον λαό
που αντικρίζει καθημερινά το υπό κατάρρευση σύστημα.
Στον χώρο της Παιδείας γονείς-φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρών απαιτώντας το αυτονόητο στις συνθήκες εκπαίδευσης μέσα στην πανδημία. Μόνη απούσα παραμένει η κα. Κεραμέως που μαζί με τον Πρωθυπουργό δεν έκαναν καμία προετοιμασία για να προστατέψουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά και τώρα με  αυταρχισμό κρύβουν τις ευθύνες τους.
Συνολικά, η κυβερνητική πολιτική αποτελεί ένα τερατούργημα μνημονιακής κοπής που εγκαθιδρύει στη χρεοδουλοπαροικία μας την περαιτέρω φτωχοποίηση των ήδη φτωχών από την 10ετία των μνημονίων και των μικρομεσαίων, ενώ ενισχύει με περίσσεια γενναιοδωρία τα γνωστά και συνήθη παράσιτα.
Ο ξέφρενος κυβερνητικός αυταρχισμός, που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα οδηγήσει στην απο-νομιμοποίηση των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από αυτήν. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει καταδικασθεί από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση αλλά και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διεκδικεί πλέον περίοπτη θέση στο κάδρο μαύρων εποχών του αυταρχισμού.
Εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε εδώ για να αντισταθούμε. Θα τιμήσουμε την ημέρα του Πολυτεχνείου με υπεύθυνη ανυπακοή. Θα σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που δεν το βάζουν κάτω, θα θυμίζουμε ότι τη μνήμη του Πολυτεχνείου, σε τελική ανάλυση, την αμαύρωσαν όσοι, στο όνομά του, είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, θα φανούμε αντάξιοι όσων μας έστειλαν στη Βουλή και θα προτάξουμε την υπεύθυνη ανυπακοή σε όλα εκείνα που καθιστούν τόσο επίκαιρη την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
ΜέΡΑ25 Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.