Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η θανάσιμη παγίδα της μη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες


Κι όμως η απόφαση του Κυριάκου να μην πάει σε

πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανό να σημαδέψει τη πρωθυπουργική του θητεία και να κοστίσει ακριβά στη χώρα.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Όταν έχεις απέναντί σου έναν αδίστακτο αντίπαλο ο οποίος είναι ικανός να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για να σε καταστρέψει και να κάνει εκ νέου ρεσάλτο στην εξουσία δεν μπορείς να λες δεν με χαρακτηρίζει ο κυνικός οπορτουνισμός.

Μα όταν έχεις έναν κυνικό και αδίστακτο αντίπαλο δεν μπορείς να τον αντιμετωπίζεις με πολιτική αβρότητα. Θα ήταν κρίμα η κυβέρνηση του Κυριάκου να έχει την τύχη των κυβερνήσεων του Επίτιμου. Θα ήταν κρίμα για τη χώρα και το μέλλον της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτάται από τον Γιάννη Πρετεντέρη (συνέντευξη στα ΝΕΑ), αν προβληματίστηκε ποτέ να κάνει εκλογές. «Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Ούτε μια στιγμή, γιατί να το κάνω;» απαντά κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι «έχουμε 158 βουλευτές και μια πολιτική αποδοχή που, όπως και αν τη δει κανείς, είναι μεγαλύτερη από εκείνη των εκλογών. Ως πρωθυπουργός πιστεύω επίσης ότι με περιβάλει η εμπιστοσύνη ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας».

«Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, κυνικού οπορτουνισμού που δεν μου ταιριάζει αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσέθετε κάτι πολιτικά» συμπληρώνει.

Στην ερώτηση, δε, για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός απαντά «προτιμώ να βελτιώνω την απόδοση του στρατού παρά να κάνω αλλαγές».

 

 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.