Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Καραμανλής : Ο Σύριζα πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστών


 Στην εκπομπή σημείο εκτροχιασμού του ACTION 24 φιλοξενήθηκε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε

Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε επιπλέον 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;
Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων.
Εν πάση περιπτώσει να ρωτήσω και κάτι άλλο τους αγαπητούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: Επί 4,5 χρόνια δεν αγοράσανε ούτε ένα λεωφορείο. Επί 4,5 χρόνια το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο μετρό και επί 4,5 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη.
Η ουσία και η αλήθεια είναι ότι εμείς παραλάβαμε 850 λεωφορεία και αυτό που κάναμε σε πρώτη φάση ήταν να ανατάξουμε το στόλο και φτάσαμε να βγάλουμε μέχρι 1.100 λεωφορεία και τρόλεϊ. Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε, ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία.
Το δεύτερο μέρος του σχεδίου μας έχει να κάνει, σεβόμενοι απολύτως το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, με σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, συμπράττουμε με τα ΚΤΕΛ. Κάνουμε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δημόσιο την εκμίσθωση των οχημάτων, το leasing. Έχει γίνει αυτό με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δείτε μέχρι 1.500 λεωφορεία στην Αθήνα, που σημαίνει ότι θα έχουμε καταφέρει μέσα σε λιγότερο από 15 μήνες να αυξήσουμε το στόλο κατά 80%
Και μακροπρόθεσμα, προχωράμε σε αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Κάνουμε το μεγάλο διαγωνισμό σε δύο φάσεις για να προμηθευτούμε καινούργια λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.