Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τσίπρας ποντάρει στην απλή αναλογική


Στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας, ευελπιστώντας ότι, τη στιγμή που θα στηθούν πρόωρες κάλπες, ενδεχομένως το καλοκαίρι του 2021,  μια ενδεχόμενη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έρθει να… ταιριάξει με το σύστημα που δυσκολεύει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση παραδέχονται ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη να τους ακούσει προσεκτικά, και να ξεχάσει τα… ευτράπελα της διακυβέρνησης Τσίπρα, την περίοδο 2015-2019.

 

Η πολιτική εμπειρία ωστόσο διδάσκει ότι το πρώτοι στάδιο για μεταβολές συσχετισμών, εδράζεται στην απόρριψη εκείνου που βρίσκεται στην εξουσία. Χωρίς η δυσαρέσκεια να εισπράττεται απαραίτητα από κάποιο άλλο κόμμα, εν προκειμένω την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

 

Με τον νόμο-συνώνυμο της πολιτικής αστάθειας, την απλή αναλογική, αρκεί η… απόρριψη, για να μην είναι εφικτή η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές. Αυτό τουλάχιστον… λένε οι σχεδιασμοί του Αλέξη Τσίπρα.

 

 https://ysterografa.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.