Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΜέΡΑ 25 Σερρών : Κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ -κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλεια


Την Δευτέρα 31 Αυγούστου συνήλθε σε ολομέλεια η
Οργάνωση του ΜέΡΑ25 Σερρών όπου εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα ΚΔΑΠ των Δήμων και ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει τον αποκλεισμό 67.000 παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες τους πληρούν απόλυτα τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έθετε η σχετική πρόσκληση.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να ξηλώνει το κοινωνικό κράτος αποποιούμενη την ευθύνη άσκησης κοινωνικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους πολίτες, θέτοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την εργασία των γυναικών-μητέρων, που κυρίως αυτές κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να επιστρέψουν στην φροντίδα των παιδιών τους, που το κράτος αρνείται να αναλάβει.
Στον αγώνα των εργαζόμενων των ΚΔΑΠ ο Δήμος Σερρών περιορίστηκε σε μια  «τυπική συμπαράσταση» χωρίς δυστυχώς να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες.
Αυτή η πολιτική έχει ,επίσης, σαν αποτέλεσμα να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις για 2.400 εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ. Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) «…από 7, 10, ακόμα και 18 χρόνια αδιάκοπης παροχής των υπηρεσιών τους στα ΚΔΑΠ όλης της χώρας…» και για «…παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν εναλλακτικές ή την οικονομική δυνατότητα ούτε για την συμμετοχή των παιδιών τους σε άλλες εκπαιδευτικές εξωσχολικές δραστηριότητες, ούτε για να πληρώνουν κάποιον άνθρωπο να
Το ΜέΡΑ25 Σερρών στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ζητά:
  1. Να δοθούν άλλα 50 εκατομμύρια €  ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ
  2. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  3. Απαγόρευση προσλήψεων εκτάκτων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
τους τα κρατάει στο σπίτι όσο αυτοί εργάζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.