Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Σέρρες : Ερωτηματικά για το πρόστιμο των 15.000 ευρώ σε κατάστημα

Τις ενστάσεις του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην
βεβαίωση και την επιβολή προστίμου 15.000 σε κατάστημα στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων . Λόγω παραβίασης των μέτρων κατά του COVID-19 .Διατυπώνει  ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης κ Σπύρος Ιωαννίδης ο οποίος αναφέρει οτι αν και ο έλεγχος έγινε στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Η βεβαίωση του προστίμου έγινε 12 ώρες μετά . Ενώ ο νόμος αναφέρει ρητά οτι η βεβαίωση της παράβασης γίνεται την ώρα που τελείται

Σέρρες : Λουκέτο και Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε κατάστημα στην κοιλάδα

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ ΙΩΑΝΝΙΔΗ 

Ένα ερώτημα που προφανώς θα μείνει αναπάντητο ....
Σαφώς και υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού , για αυτό και με τη διαπίστωση των παραβάσεων από τα ελεγκτικά όργανα η επιχείρηση θα σφραγίζεται ΑΜΕΣΩΣ! 
Αυτό ορίζει ο Νόμος και η λογική. Και φυσικά εννοείται, ότι η επέμβαση των ελεγκτικών οργάνων -αν διαπιστώσουν παράβαση- θα πρέπει να βεβαιώνεται πάραυτα και να προχωρήσουν αμέσως σε εκκένωση και σφράγισμα του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ΟΧΙ να αφήσουν το κατάστημα να λειτουργεί κανονικά διακινδυνεύοντας έτσι την υγεία των θαμώνων και να βεβαιώσουν σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο οποιαδήποτε παράβαση. Σε κάθε περίπτωση, αποδυναμώνεται κάθε έννοια αξιόποινης πράξης.
Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, που προφανώς θα μείνει και αναπάντητο (τουλάχιστον εδώ  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 4:30 τα ξημερώματα και να βεβαιώνεται αυτή στις 16:30 της ίδιας ημέρας, δηλαδή δώδεκα ώρες αργότερα;;; Τα ελεγκτικά όργανα δεν θέλησαν να διαταράξουν την διασκέδαση των θαμώνων διακινδυνεύοντας την υγεία τους , δεν γνώριζαν την διαδικασία βεβαίωσης της παράβασης , δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα για να βεβαιώσουν την παράβαση ή κάτι άλλο συμβαίνει ;;;
ΟΨΟΜΕΘΑ ... Και κυρίως ας μην «πυροβολούμε» τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ενεργούν υπεύθυνα και ταυτόχρονα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Με εκτίμηση, 
Σπύρος Ιωαννίδης

2 σχόλια:

  1. Αν ενεργούσαν υπεύθυνα οι επιχειρηματίες, οι πελάτες θα ήταν όπως ορίζει ο νόμος. Πραγματικά αυτές τις μέρες είμαστε όλοι στο πλευρο όλων αυτών που πλήττονται, παρακαλούμε να μπορέσουν να ζήσουν έστω και με ...μεροδούλι, μεροφάι μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι βλέπουμε επιχειρηματίες που έχουν ένα σκασμό λεφτά από πίσω, που βγάζουν ακόμη και τώρα ένα σκαασμό λεφτά,να είναι αυτοί που πρώτοι καταστρατηγούν το νόμο αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία. Είναι κρίμα κοντά σε αυτούς να παίρνει η μπάλα και τους συνεπείς και γι' αυτό θα έπρεπε ίσως τα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα να είναι οι πρώτοι που θα τους καταγγείλουν. Αλλά τι λέω τώρα!.... Κι ας μη γελιομαστε, Σερραίοι είμαστε, στην πόλη γυρναμε και βλέπουμε, δεν χρειάζεται να μας τα πουν ούτε επιχειρηματίες, ούτε δικηγόροι, ούτε αστυνομικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις το φθινόπωρο με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασία πάρα πολύς κόσμος , το τραγικότερο. Ολοι οι επιχειρηματίες δεν είνα το ίδιο. Δεν μπορεί για τον καθένα να είναι απο πάνω απο το κεφάλι του και ο επιχειρηματίας για να του κάνει επίπληξη. Ας συνειδητοποιησει και ο κόσμος πια τις υποχρεώσεις του. Εχουν τόσα να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που δεν ξέρουν απο που να προφυλαχθούν (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΦΕΤ, τήρηση αντικαπνιστικού νόμου, κορωνοϊό. ) Δεγ γίνονται εισπράξεις πλέον . Πληρώνουν πάρα πολλά σε φόρους που δεν έχουν ούτε οι μισθωτοί ούτε οι αγρότες (τέλος επιτηδεύματος 700 ευρώ , φορολογία απο το πρώτο ευρώ 26% χωρίς αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί ). Τεράστια ποσά. Να δώ απο που θα τα πάρει το κράτος αν δεν δουλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.