Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Δήμος Ηράκλειας : Πρόστιμα για παραβάσεις πυροπροστασίας

Από 11 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε
και ισχύει η υπ΄αρ. 19/2020 πυροσβεστική διάταξη με θέμα, Διαδικασία διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας.
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
  1. Άναμμα φωτιάς, απόρριψη αναμμένου τσιγάρου-σπίρτων και άλλων υλών σε ξηρά χόρτα (150 ευρώ).
  2. Εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθριους η ημιυπαίθριους χώρους όπως η ηλεκτροσυγκόλληση , η χρήση φλόγας η οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει φλόγα η σπινθήρα (150 ευρώ).
  1. Άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης εντός οργανωμένων χώρων, όπως κάμπινγκ χωρίς τη λήψη μέτρων (200 ευρώ).
  2. Άναμμα και διατήρηση φωτιάς εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών η περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων (200 ευρώ).

  1. Καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων σε ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 3,4,5, ή χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας (200 ευρώ).
  2. Καύση αγροτικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από αυτές και 50 μέτρα από δενδροστοιχίες, χωρίς την άδεια της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30 Απριλίου του επόμενου έτους σε επικίνδυνες περιοχές, όπως αυτές ορίζονται με το π.δ.575/81 (200 ευρώ).
  3. Τοποθέτηση, φύλαξη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών η απορριμμάτων εντός των δασών η δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές και 50 μέτρων από δενδροστοιχίες με δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση, χωρίς άδεια από την πυροσβεστική Υπηρεσία (300 ευρώ).
  4. Δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις 300 μέτρων από αυτές, χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας (500 ευρώ).
  5. Λειτουργία ανθρακοκαμίνων,ασβεστοκαμίνων,λοιπών εργαστηριακών ή τεχνικών συγκροτημάτων που λειτουργούν εντός εκτάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις Νομοθεσίας, χωρίς άδεια του οικείου Δασάρχη (250 ευρώ).
  6. Κάπνισμα κυψελών μελισσών εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας (200 ευρώ).
  7. Καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Αρχής και θεωρημένης μελέτης από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία για τα αναγκαία μέτρα, μέσα και υλικά πυρασφάλειας (200 ευρώ).
  8. Άναμμα και διατήρηση για οποιοδήποτε σκοπό φωτιάς στην ύπαιθρο (200 ευρώ).
  9. Απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών (200 ευρώ).
  10. Η εντός δασών και δασικών εκτάσεων θήρα με όπλα που έχουν βύσμα από ύλη, από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά (150 ευρώ ).
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.