Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Εκλογές τον Σεπτέμβριο για να μην βρεθεί μπροστά ο Σύριζα

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Πρωθυπουργός
του Iσραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου συμπεριλαμβάνονταν (μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό) ανάμεσα στους ηγέτες παγκοσμίως που είχαν αντιμετωπίσει τον Covid-19  με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Τώρα πλέον στο Ισραήλ υπάρχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα με εκατοντάδες και χιλιάδες διαδηλωτές να ξεσπούν εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού και την Ισραηλινή Αστυνομία να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει βίαια μέτρα καταστολής.
 Γιατί όμως διαδηλώνουν οι Ισραηλινοί; Τι συνέβη στο μεταξύ και ο επιτυχημένος διαχειριστής της πανδημίας Νετανιάχου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την λαική οργή; Ιδού τι συνέβη: Όταν η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να άρει το lockdown οι πολίτες της χώρας επέστρεψαν αμέσως στις αγαπημένες τους συνήθειες όπως είναι οι γάμοι με 3-4.000 καλεσμένους, οι μαζικές έξοδοι σε εστιατόρια και club, η μαζική προσέλευση στις παραλίες. Ξαφνικά τα κρούσματα απογειώθηκαν με αποτέλεσμα τους δύο τελευταίους μήνες να εκτοξεύονται ανάμεσα στα 1500 με 2000 νέα κρούσματα τη μέρα!

Χθες για παράδειγμα ήταν 1770 τα κρούσματα. Η Ελλάδα με τα 65 έχει ακόμη μέλλον! Ο Νετανιάχου απαγόρευσε συναυλίες, clubbing, κλπ και έκλεισε τα σύνορα της χώρας. Έτσι έως σήμερα κανείς δεν μπορεί να μπει στο Ισραήλ εάν δεν διαθέτει ισραηλινό διαβατήριο. Αλλά ούτε και οι πολίτες του Ισραήλ είναι ευπρόσδεκτοι στους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Μόλις τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να ανοίξει τα σύνορά της στους Ισραηλινούς τουρίστες μετά την 15η Αυγούστου.
Η ανεργία στο Ισραήλ εκτοξεύθηκε στο 20%. Πολλοί νέοι που εργάζονταν στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και της ψυχαγωγίας ζουν με επιδόματα μόλις 200 ευρώ το μήνα. Η κατάσταση είναι έκρυθμη στο Ισραήλ.

Οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας δημοσιεύουν καθημερινά εικόνες και video από τις διαδηλώσεις όπως αυτές που ανέβασε σήμερα ο ιστότοπος της Haaretz.
Ηδη ο Νετανιάχου έχει καρατομήσει την πρώην επικεφαλής της επιτροπής για τον Covid 19 αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τον ημερήσιο αριθμό αύξησης των κρουσμάτων.
Κι όλα αυτά μέσα σε δύο μήνες. Δείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο: Nα έχουμε 2.000 νέα κρούσματα και τους Συριζαίους διαδηλωτές αυτοθυσίας στο Σύνταγμα οι οποίοι θα διαδηλώνουν για να κολλάνε μεταξύ τους ώστε να έχουμε τρελή γεωμετρική πρόοδο στα κρούσματα και πιθανόν στους νεκρούς.
Αποτέλεσμα να υπάρξει δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ και της δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη στο Κουρδιστό Πορτοκάλι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να τις ορίσει άμεσα, για την ακρίβεια μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου. Τον καλούμε να μην λαμβάνει υπόψη του τις εισηγήσεις εκείνων που επιχειρούν να τον φοβίσουν και να τον αποτρέψουν από την προσφυγή στις κάλπες.
Αυτό είναι μονόδρομος εάν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να έχει την τύχη του Επίτιμου.
Στόχος του Κυριάκου θα πρέπει να είναι μία παντοδύναμη κυβέρνηση 170-180 βουλευτών μέσα από την διεξαγωγή διπλών εκλογών.
Στη συνέχεια ο Κυριάκος θα πρέπει να καταργήσει τις εκλογές. Όπως κάνει ο Τραμπ-χα,χα. Ότι ακριβώς θα έκανε και ο Τσίπρας.
Οποιαδήποτε δειλία στην απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα του κοστίσει την κυβέρνηση και θα επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο…


 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.