Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Δήμος Αμφίπολης : Συνάντηση Φράστανλη -Μενδώνη

Επίσημη επίσκεψη στον Τύμβο «ΚΑΣΤΑ»
πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον γ.γ. κ. Γεώργιο Διδασκάλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟ.
Η παρουσία της κ. Λ. Μενδώνη για ακόμη μία φορά στην Αμφίπολη εντάσσεται στο πλαίσιο των συχνών επισκέψεών της στον Τύμβο «ΚΑΣΤΑ» , όπου ενημερώνεται από κοντά για την εξέλιξη των εργασιών αναστήλωσης καθώς και για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε αρχές του 2022 να υπάρχει η δυνατότητα επισκεψιμότητας του Μνημείου από ειδικές ομάδες αρχικά.
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη όπου έγινε λεπτομερής περιγραφή των εν εξελίξει εργασιών παρουσία της κ. Υπουργού, του Γ.Γ. , του βουλευτή Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλου, της τομεάρχη Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. κ. Κ. Περιστέρη , του αντιδημάρχου κ. Δ. Βίτσιου , υπηρεσιακών Διευθυντών και Προϊσταμένων του ΥΠΠΟ , του αρχιτέκτονα κ. Μ. Λεφαντζή και του καθηγητή Γεωφυσικής Α.Π.Θ. κ. Γ. Τσόκα.
Σε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη δηλώνει ικανοποιημένη από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και τις εώς τώρα εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί , ενώ από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εργασίες αποχωμάτωσης και διαμόρφωσης του Τύμβου εξωτερικά και θα αποκαλυφθεί τμήμα του μαρμάρινου περιβόλου.
Στη συνέχεια η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμφίπολης στο Ροδολίβος όπου την υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος Στέργιος Φραστανλής και την ενημέρωσε για την ιστορία του εμβληματικού νεοκλασικού κτιρίου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη παρουσία όλων των αντιδημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλου με θέμα τον προγραμματισμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την καλύτερη δυνατή μελλοντική αξιοποίηση της μεγάλης επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και στον Τύμβο «ΚΑΣΤΑ» αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.