Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Δημ. Σύλ. Γυναικών Ν Σερρών : Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με αφορμή την ημέρα
που είναι αφιερωμένη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που δίνουν τη μάχη μέσα από τα σίδερα των Ισραηλινών φυλακών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.

          Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους μέσα στις ισραηλινές φυλακές χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

          Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους, ιδιαίτερα των παιδιών που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της βίας του ισραηλινού κράτους, καθώς βρίσκονται εκτός των άλλων σε στρατιωτικές φυλακές μαζί με ενήλικες.

            Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης, αναδεικνύοντας ότι αυτοί που οπλίζουν και στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δίπλα σ’ αυτούς και οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως η σημερινή,  που αναβαθμίζουν τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ. 

          Η ΟΓΕ ανυποχώρητα συμπαραστέκεται στο λαό και τις γυναίκες της Παλαιστίνης  μέχρι την τελική τους νίκη. Μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην πατρίδα τους, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής,  να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.  Θα στέκεται δίπλα τους μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με το λαό κυρίαρχο στο κράτος αυτό, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

                                                                                                    Αθήνα, 16.4.2020

                                                                                         Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.