Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Παρέμβαση Χατζηβασιλείου για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο σπίτι

Με ανακοίνωσή του, ο Σερραίος βουλευτής της ΝΔ , Τάσος Χατζηβασιλείου αναφέρει:




Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μου να εξευρεθούν πόροι, προκειμένου να μην χαθούν 19 θέσεις στην Π.Ε. Σερρών από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μετέωρους 135 υπαλλήλους αορίστου χρόνου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στις Σέρρες. Πρακτικά, αυτό σήμαινε ότι αυτοί οι 19 υπάλληλοι θα έπρεπε σταδιακά να μετακινηθούν από το «Βοήθεια στο Σπίτι» σε διοικητικές υπηρεσίες των οικείων δήμων, προκαλώντας δυσλειτουργία στο πρόγραμμα.
Στην περιοχή μας, ο γηρασμένος πληθυσμός, η πλειονότητα του οποίου κατοικεί σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά, έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Για μας στις Σέρρες, είναι σημαντική η στήριξη προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, 8 υπάλληλοι στον Δήμο Ν. Ζίχνης, 4 στον Δήμο Σερρών, 4 στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, 2 στον Δήμο Σιντικής και 1 στον Δήμο Βισαλτίας, θα συνεχίσουν  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δράσεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.