Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σύριζα Σερρών : Παραδίδουν την παιδεία στα ιδιωτικά συμφέροντα

Με το  υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση η 
κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να καταργήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος  εφαρμόζοντας πιστά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Με το άρθρο 50  ανοίγει το δρόμο πρόσληψης  αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων στη Δημόσια εκπαίδευση με αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων.  Προβαίνει σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση του κύρους των Πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και σε ακύρωση των κόπων και των αγώνων που έδωσαν οι φοιτητές και απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων των ΑΕΙ και οι οικογένειες τους για να εισαχθούν στα Δημόσια Πανεπιστήμια.
Η Υπουργός Παιδείας παρέχοντας το δικαίωμα διορισμού σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  οι οποίοι στηρίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση για πάνω από 15 χρόνια, καλύπτοντας λειτουργικά κενά με πενιχρούς μισθούς, σε κάθε άκρη της Ελλάδας, ελπίζοντας με την απόκτηση προϋπηρεσίας να πετύχουν τον πολυπόθητο μόνιμο διορισμό τους.  
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται τριετής ποινή αποκλεισμού, αν κάποιος εκπαιδευτικός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δε δύναται να υπηρετήσει την πρώτη χρονιά, γεγονός που θα αποτελέσει προπομπό για τιμωρητική αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Αρκείται στην ικανοποίηση του συντηρητικού ακροατήριου της με την επάνοδο της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Της θυμίζουμε ότι κυβερνά εδώ κι 7 μήνες κι οφείλει να περιφρουρήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων κι όχι να την υποβαθμίζει με τις ενέργειες της αγνοώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ψευδόμενη περί υποχρέωσης σε οδηγία της Ε.Ε.
Επιπλέον προγραμματίζει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο και την εισαγωγή εξετάσεων στο Γυμνάσιο,  γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των μαθητών και κατά συνέπεια την αύξηση της σχολικής διαρροής. 
Γίνεται σαφής μέσω της επιβολής της Αξιολόγησης στα Πανεπιστήμια ο σχεδιασμός για την αξιολόγηση και σχολικών μονάδων και ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την εφαρμογή της γνωστής αξιολόγησης- χειραγώγησης, η οποία θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
Τέλος, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η αναβάθμιση του ΤΕΙ Σερρών μέσω της συγχώνευσης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα έργο σημαντικό, που ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση δεν έλαβε καμία μέριμνα και προγραμματισμό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.