Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Vintage εικόνες από Χριστούγεννα περασμένων χρόνων: «Πληθωρικοί» και καλτ στολισμοί δέντρων

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο «ζεστές» γιορτές του
έτους. Tα σπίτια στολίζονται με πολύχρωμα στολίδια και η οικογένεια συγκεντρώνεται και απολαμβάνει «πλούσια γεύματα» και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
Το στολισμένο δέντρο είτε ψεύτικο είτε αληθινό τοποθετείται σε περίοπτη θέση και δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα στα σπίτια. Σημειώνεται ότι το στόλισμα του δέντρου ως χριστουγεννιάτικο έθιμο ήρθε στην Ελλάδα μετά την έλευση του Όθωνα και των Βαυαρών συμβούλων του, ενώ η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη "συνήθεια" ξεκίνησε στη Γερμανία, το 1539. Τον 20ο αιώνα το έθιμο ήταν αρκετά δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα άρχισαν να κοσμούν τα σπίτια. Κάθε οικογένεια στόλιζε το δικό της δέντρο με στολίδια και λαμπιόνια που ταίριαζαν στην αισθητική της. Μάλιστα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελούσε και "σημείο φωτογράφισης" για τα μέλη της οικογένειας, που φορούσαν τα καλά τους και πόζαραν μπροστά από το στολισμένο δέντρο με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Δείτε μερικά vintage στιγμιότυπα από περασμένα Χριστούγεννα:
Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
Το στολισμένο δέντρο είτε ψεύτικο είτε αληθινό τοποθετείται σε περίοπτη θέση και δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα στα σπίτια. Σημειώνεται ότι το στόλισμα του δέντρου ως χριστουγεννιάτικο έθιμο ήρθε στην Ελλάδα μετά την έλευση του Όθωνα και των Βαυαρών συμβούλων του, ενώ η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη "συνήθεια" ξεκίνησε στη Γερμανία, το 1539.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.