Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Βισαλτίας : Νομιμο ΝΑΙ ηθικό ... ΟΜΩΣ ????

Αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά η
συζήτησης του θέματος της πρόσληψης γενικου γραμματέα στο δήμο Βισαλτίας .Με ανακοίνωση της η παράταξη Δήμος Βισαλτίας - πρΟΤΑγωνιστής κάνει λόγο για << ύποπτη εμμονή της δημοτικής αρχής στο θέμα αφού όπως τονίζει το 70% των μελών του δημοικού συμβουλίου είναι αντίθετο >>

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 
Όπως και σε όλες τις προηγούμενες τακτικές συνεδριάσεις, έτσι και σε αυτή, η Δημοτική Αρχή είχε σαν θέμα την έγκριση πίστωσης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Μια θέση στην οποία αντιτίθεται το 70% των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η συμπολίτευση δείχνει μια περίεργη επιμονή στο συγκεκριμένο θέμα, που πλέον τείνει να εξελιχθεί σε ύποπτη εμμονή. Τελικά, ύστερα από πρόταση του επικεφαλή της παράταξής μας κ. Τζιάγκαλου Αλέξανδρου το θέμα αναβλήθηκε για να συζητηθεί στα πλαίσια του Προϋπολογισμού. 
Βέβαια, δεν νοείται Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς η Δημοτική Αρχή να «ανακαλύψει» και να φέρει ως θέμα τη δημιουργία νέων έμμισθων θέσεων. Αυτή τη φορά σειρά είχε η έγκριση καταβολής αποζημίωσης στα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗΚΚΠΑ. Η επωδός του Δημάρχου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής πάντα η ίδια «Το προβλέπει ο νόμος». Ο νόμος όμως δεν υποχρεώνει. Ο νόμος δίνει μια δυνατότητα και είναι στην διακριτική μας ευχέρεια, πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη δυνατότητα. Εννοείται ότι η παράταξή μας καταψήφισε το εν λόγω θέμα, το οποίο όμως τελικώς υπερψηφίστηκε.
Θυμίζουμε ότι και σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές προβλέπονταν η θέση του Γενικού Γραμματέα. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν καταβάλλονταν αποζημίωση στα μέλη  των Διοικητικών Συμβουλίων. Θυμίζουμε ότι και αλλά πολλά στο παρελθόν που προβλέπονταν και δεν γίνονταν, ήταν νόμιμα αλλά αντίκειντο στην ηθική μας. Ο νόμος, λοιπόν, δεν άλλαξε. Μήπως άλλαξε η ηθική μας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.