Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Λίμνη Κερκίνης : Δράσεις ενίσχυσης από την Π.Κ.Μ

Τις αποφάσεις για επτά δράσεις ενίσχυσης των πέντε Φορέων Διαχείρισης
των Προστατευόμενων Περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι Φορείς που ενισχύονται είναι: Λίμνης Κερκίνης, Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Θερμαϊκού Κόλπου, Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής και Βόρα – Πάικου – Βερμίου.


 Οι δράσεις που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι εξής:

-Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης:

«Δράσεις διαχείρισης, προστασίας και ανάδειξης περιοχών του δικτύου Natura 2000»: Περιλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση του βαθμού διατήρησης προστατευόμενων οικοτόπων και ειδών, όπου περιλαμβάνονται δράσεις εγκατάστασης νέου εξοπλισμού παρακολούθησης μετεωρολογικών παραμέτρων και στάθμης, σύγχρονων εργαλείων συμμετοχικής διαχείρισης και διαχειριστικών μελετών, καινοτόμων συστημάτων χαρτογράφησης καθώς και μια πρώτη προσέγγιση για την αντιμετώπιση άγνωστων οργανικών ρύπων και νανοπλαστικών στο υδάτινο σύστημα Κερκίνης-Στρυμόνα. Επίσης, προβλέπονται δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης με την προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών αλληλεπίδρασης των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος, εγκατάσταση υψηλής ανάλυσης καμερών για μεταφορά εικόνας από το φυσικό περιβάλλον στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπου Κερκίνης, εκτυπώσεις εντύπων και δημιουργία θεματικών βίντεο για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τοποθέτηση πινακίδων και αναλογίων για την ερμηνεία του περιβάλλοντος. Επιπλέον προβλέπονται δράσεις υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας, όπου δίνεται έμφαση για πρώτη φορά στην ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου εντός της προστατευόμενης περιοχής, με τη θέσπιση σήματος ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.