Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαγορεύει την αποταμίευση στη μεσαία τάξη!

Ποιος να το πίστευε: H μεσαία τάξη, δηλαδή οι
οικογένειες που καταδίωξε με μανία ο Σύριζα και ήταν αυτοί που έδωσαν την εξουσία στον Μητσοτάκη βρίσκονται για μια ακόμη φορά στο έλεος ενός ανεπαρκούς οικονομικού επιτελείου...


Aπό την Αθηνά Δημητρίου

Καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι γεμάτη απρόσμενες περιπέτειες στα θέματα της υγείας αλλά και ανάγκες που μπορεί να προκύψουν εκεί που δεν το έχεις υπολογίσει, έρχεται το φασιστικής έμπνευσης μέτρο της δαπάνης με κάρτες ενός ποσού που χθες τα ΜΜΕ το ανέβαζαν στις 30 χιλιάδες, σήμερα -μετά το άγριο κράξιμο του κόσμου- το κατέβασαν στις 20.000.
Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν βαλθεί να ξανακάνουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπηρετούν και συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως για παράδειγμα να βρίσκονται στις αυλές ισχυρών χορηγών του Σύριζα και να βάλθηκαν να πριονίσουν την επιλογή της μεσαίας τάξης στο πρόσωπο του Κυριάκου.
Σας θυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να αξιολογήσει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ούτε φυσικά να μεταρρυθμίσει τον πελατειακό οργανισμό.
Αντίθετα προσλαμβάνει κόσμο στη ΔΕΗ και μοιράζει μισθούς 7 και 10.000 ευρώ!
Σας θυμίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί την προκαταβολή φόρου 100% στις επιχειρήσεις ασχέτως εάν την επόμενη χρονιά θα καταγράψουν ζημίες.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διατηρεί επίσης το χαράτσι για την άθλια ΕΡΤ.
Νομίζουν ότι έτσι μπορούν να μακροημερεύσουν;
Οταν θα έλθουν τα μαύρα μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις θα μετατραπούν σε ένα μπουλούκι λαθών και θα εξατμισθούν. Κρίμα.
Ανώτατο πλαφόν λοιπόν στις δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών οι φορολογούμενοι από το 2020 σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες  το όριο αυτό αναμένεται να οριστεί στα 20.000 ευρώ-μετά το άγριο κράξιμο που προηγήθηκε.
Το ποσό των 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε εισόδημα ύψους 66.700 ευρώ.
(Για ποιο λόγο ένα ικανό στέλεχος να επιστρέψει στην Ελλάδα, ρε κακομούτσουνοι;)
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους, αλλά να διαθέτουν e-αποδείξεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ.
Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές κλιμακώνονται από 10% ως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ η σχετική υποχρέωση βαραίνει μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλα αλλάζουν.
Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν το επόμενο έτος να συλλέξουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους ή τουλάχιστον αποδείξεις ύψους 20.000 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα από 67.000 ευρώ και άνω θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πληρωμή έξτρα φόρου 22% στο ποσό των e-αποδείξεων που θα λείπουν.
(Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι για πολλές κλωτσιές)
“It’s the economy, stupid”
Κουρδιστο πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.