Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών : Στα χέρια επικίνδυνων αριβιστών ????

Αποτέλεσμα εικόνας για στελιος ρακιτζησΟ ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πράγματι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, όχι μόνο ιδεολογικών προεκτάσεων αλλά και
ενδοπαραταξιακών ισορροπιών και στο πλαίσιο αυτό,

 Στέλιος Ρακιτζής



 οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα θα πρέπει η διεύρυνση να αποκτήσει δικλίδες ασφαλείας απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα του παρασιτισμού και του αριβισμού και κατά την μαρξιστική προσέγγιση κατά του πολιτικού και όχι μόνο οπορτουνισμού.
Υποτίθεται ότι έχουν αρχίσει οι διεργασίες για να εκπονηθεί ένα έκτακτο σχέδιο δράσης που θα εφαρμοστεί από την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού και κυρίως από τις αρχές του νέου έτους. Αν ωστόσο, τα πράγματα καθυστερήσουν είτε γιατί κάποιοι επιμένουν στη δεξιά στροφή ή στα οργανωτικά θέματα, τότε είναι πιθανόν από την άνοιξη, πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει να αποσυντίθεται.
Επειδή όμως τα κόμματα πέρα από τα σωστά ή τα λάθη, έχουν και ένστικτο αυτοσυντήρησης,  θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την πολιτική ιστορία του τόπου, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ο «πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου και είναι εκ των πραγμάτων, εν δυνάμει ξανά Κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ως κόμμα εξουσίας συσπειρώνει κόσμο και αποκτά νέα μέλη. Θεμιτό και απαραίτητο, αρκεί να μην αποτελέσει η εν λόγω διεύρυνση στοιχείο «αξιοποίησης» πολιτικού παραγοντισμού από ανεπαρκή και απόλυτα πολιτικά επικίνδυνα πρόσωπα, με σαφείς πολιτικούς ιδιοτελείς στόχους, όπως ακριβώς παρακολουθήσαμε να συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ επι «εκσυγχρονισμού» του Κώστα Σημίτη.
Ανικανότητα ή Προβοκάτσια?
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ίδιας πασοκογενούς φιλοσοφίας παραγοντισμού, αποτελούν οι ενέργειες μελών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που με πρόφαση την διεύρυνση έχουν ξεκινήσει ένα σεχταριστικό παιχνίδι εγγραφών μελών αλλά και «μεταγραφών» με στόχο την διαμόρφωση μιας εσωκομματικής βάσης (ο καθένας για τον εαυτό του) με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και φυσικά με κοινό παρονομαστή την πολιτική προώθηση του πολιτικά «ανιδιοτελή μέντορα».

E-mail

 

Από: ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ  Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2019 
Θέμα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ -ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS ΤΟΥ σ .ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι στην συνεδρίαση του συντονιστικού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ αποφασίστηκε στις 29/11/2019 να γίνει εκδήλωση στο ΚΑΦΕ –ΜΠΑΡ ΑΙΓΛΗ της πόλης των Σερρών για την υποδοχή των νέων μελών παρακαλούμε για τον ορισμό στελέχους που θα παραστεί στην εκδήλωση για τα νέα μέλη και θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσει και διάλογος με τον κόσμο που θα παραβρεθεί.
Επίσης για την ιδία ημέρα 29/11/2019 εκδηλώθηκε διαθεσιμότητα από τον σύντροφο Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου για να παραστεί στην Σέρρες για την προβολή του ντοκιμαντέρ για την NOVARTIS .  
Επειδή όμως σαν πολίτικος φορέας σε μια περιοχή που η δεξιά έχει το σύνολο των φορέων υπό τον έλεγχο της  δεν κατέστη δυνατόν να μας διαθέσουν κάποιον χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την προβολή του ντοκιμαντέρ.
Καταλήξαμε σε μια κίνηση πολιτικού ελιγμού με βασικό σκεπτικό την δυνατότητα να προβληθεί το ντοκιμαντέρ στο Σερραϊκό Λαό.
Ζητήσαμε από την μια και μοναδική δημοκρατική και προοδευτική εφημερίδα του νομού τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ αν  θα μπορούσε και είχε ενδιαφέρον να διοργανώσει σαν εφημερίδα την όλη εκδήλωση της προβολής του ντοκιμαντέρ.
Ο εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ με ιδιαίτερη θερμή αποδέχτηκε το αίτημα μας καθότι βρίσκεται και πολιτικά κοντά μας με παρεμβάσεις και για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ και για την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ  να αναλάβει την εκδήλωση διότι και σαν εφημερίδα μπορεί να ζητήσει και να της παραχωρηθεί πολύ εύκολα ο κατάλληλος χώρος για την προβολή του ντοκιμαντέρ. Οπότε μερίμνησε και της παραχωρήθηκε χώρος για το απόγευμα στις 29/11/2019 σε αίθουσα στο ξενοδοχείο ΞΕΝΊΑ που λάβει χωρά η εκδήλωση στις 19.00 μμ.
Με  το πέρας αυτής της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στο ΚΑΦΕ –ΜΠΑΡ ΑΙΓΛΗ που αναφέρω η εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ για την υποδοχή των νέων μελών για την οποία ζητούμε την συνδρομή σας για την παρουσία στελέχους που θα παραστεί και θα καλύψει τις ανάγκες τις εκδήλωσης.  
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΣΕΒΑΣΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ 



Στο πλαίσιο αυτό εστιάζεται και η αθώα φαινομενικά εισήγηση να πραγματοποιηθεί στις 29/11, εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Novartis, παρουσία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και αφού είχε προηγηθεί πολύμηνη σιγή της ΝΕ και του γραφείου Τύπου της οργάνωσης για την επικοινωνιακή πολεμική της ΝΔ, για το μπαράζ της νομοθετικής εκτροπής σε ακροδεξιά κατεύθυνση, για το κουκούλωμα των  σκανδάλων, για τα fake news, για την μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό στο οποίο επιδίδεται σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η εισήγηση λοιπόν της ΝΕ προϋπέθετε πως θα έπρεπε να βρεθεί κάποια αίθουσα. Κλήθηκαν λοιπόν μέλη της ΝΕ να «συναποφασίσουν» πως θα γίνει η εκδήλωση και σε ποιο χώρο. Από την ΝΕ εμφανίσθηκε, χωρίς τεκμηρίωση, ως πρόβλημα η μη χορήγηση αιθουσών στα πολιτικά κόμματα και έτι περισσότερο(!) στον ΣΥΡΙΖΑ.


Έτσι μεθοδευμένα και εντελώς «αθώα»  αποφασίσθηκε να ζητηθεί η βοήθεια του εκδότη της επι χρόνια στενής πασοκικής εφημερίδας «Παρατηρητής» να ζητήσει χώρο ως εφημερίδα.
Εξ άλλου το σκεπτικό και η πρόταση αναλύεται στο συνημμένο κείμενο στο οποίο αποδέκτης ήταν και το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Απλά ο εκδότης του Παρατηρητή έκανε το αυτονόητο. Πήγε στο ιδιωτικό Ξενοδοχείο «Ξενία Φίλιππος», όπως θα μπορούσε ο καθένας και ζήτησε αίθουσα, η οποία του χορηγήθηκε.
Το θέμα είναι γιατί να μη ανατεθεί το όλο θέμα σε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ?
Γιατί να μη ανατεθεί σε μια άλλη εφημερίδα με διαρκή και επι δεκαετίες στήριξη του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα?

Γιατί και από πού συνάγεται ότι η εφημερίδα «Παρατηρητής» είναι η μοναδική δημοκρατική και προοδευτική εφημερίδα? Με όρους ΠΑΣΟΚ?

Δεν είναι μόνο αυτά τα ερωτήματα, δεν είναι μόνο η κουτοπονηριά της ΝΕ να δημιουργήσει προσέγγιση σε έναν εκδότη για τον οποίο υπάρχουν ενστάσεις, δεν είναι μόνο η πολιτική ανεπάρκεια, δεν είναι μόνο η δημιουργία πασοκογενούς σέχτας.
Είναι και θέμα καθαρής προβοκάτσιας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον στοχοποιεί στα μάτια των ΜΜΕ, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η άτυπη αλλά ουσιαστική έκδοση «πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων» για δημοκρατικές και μη δημοκρατικές εφημερίδες.


 https://www.anexartitos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.