Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Διεθνές Πανεπιστήμιο Σερρών :Τα πάντα έτοιμα δηλώνει ο Γαβρόγλου

Για την ετοιμότητα λειτουργίας των τμημάτων του Νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας κατά το νέο
ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 διαβεβαίωσε σπουδαστές και εκπαιδευτική κοινότητα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στις Σέρρες, δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του νέου εκπαιδευτικού  ιδρύματος που προέκυψε από την συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα: ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί τα μέχρι τώρα προβλήματα ή καθυστερήσεις που σημειώνονται σχετικά με την οργάνωση και το πρόγραμμα σπουδών, τα οποία και τα απέδωσε στο … πρωτόγνωρο του εγχειρήματος.
«Το Σεπτέμβριο το παράρτημα των Σερρών, όπως και στις άλλες πόλεις, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους σπουδαστές. Δεν θέλω να υποτιμήσω τις δυσκολίες, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα θέλει χρόνο για να  μπορέσει να ισορροπήσει και να λειτουργήσει στην εντέλεια. Και οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ένα εντυπωσιακό ρυθμό» υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου, προτρέποντας τους υποψήφιους σπουδαστές ν’ απευθύνονται για πληροφορίες ή διευκρινήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
 «Μέτρο βαθιά κοινωνικό και ριζοσπαστικό»
Σχολιάζοντας την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, την  χαρακτήρισε ως μέτρο «βαθιά κοινωνικό και ριζοσπαστικό» κατατάσσοντας την καθιέρωσή της  στην … «κορωνίδα» του έργου που αφήνει πίσω του στο Υπουργείο ευθύνης του. «Μέχρι πρότινος  στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πήγαιναν πολλά τετράχρονα παιδιά, με αποτέλεσμα να αποκλείονται τα πολύ μικρότερα, ενώ με την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα αυξηθεί ο αριθμός τους και παράλληλα θα βοηθηθούν οι γονείς, κυρίως οι νέοι» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος χαρακτήρισε από υπερβολικές ως … ύποπτες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ως απολογισμό του έργου του στο συγκεκριμένο Υπουργείο ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε σε βαθιές τομές που έγιναν στον τομέα της ειδικής αγωγής, στην πρόσληψη 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών (εκ των οποίων οι 4.500 είναι στην ειδική αγωγή και ο διορισμός τους θα γίνει τον Σεπτέμβριο),  στην πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα της δίχρονης εκπαίδευσης, όπως επίσης και στην … αναδόμηση της Γ’΄ Λυκείου.
«Δίδεται μία ρεαλιστική λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα: ότι ουσιαστικά δεν έχουμε Γ΄ Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Είναι μία τάξη ακυρωμένη από μία πραγματικότητα, η οποία με τον καιρό έχει διαμορφωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επισκέψεις
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Σέρρες ο κ.Γαβρόγλου επισκέφτηκε τα γραφεία Διεύθυνσης  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΦΑΑ , όπως και το παράρτημα Σερρών του Διεθνούς  Πανεπιστημίου.

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.