Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Δήμος Σερρών : Στην κοινοβουλευτική συνέλευση Γαλλοφωνίας ο Πέτρος Αγγελίδης

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παρευρέθηκε
στις 15-04-2019 στην διάσκεψη των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των Ευρωπαϊκών χωρών που μετέχουν στην κοινοβουλευτική συνέλευση γαλλοφωνίας στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν από τους προσκεκλημένους εισηγητές οι δράσεις και το έργο των σημαντικότερων φορέων της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.
Ο κύριος Αγγελίδης ήταν ένας εκ των εισηγητών με την ιδιότητα του Δημάρχου ενός δήμου που έχει την εμπειρία της αδελφοποίησης με την γαλλική πόλη Fosses.
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας είναι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή.
Κατά την ομιλία του ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στα εξής:
“Για μας που πιστεύουμε σ΄ένα κόσμο με ανοιχτούς πολιτισμικούς ορίζοντες, σ’ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς,με πίστη στις κοινές πανανθρώπινες αξίες που αφορούν στην ειρήνη,αλληλεγγύη, στην προσέγγιση των λαών, στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στον πολιτισμό,οι πρακτικές της αδελφοποίησης των πόλεων αποτελούν – κατά την γνώμη μας- θεσμό μεγάλης προσφοράς στους στόχους αυτούς. Γιατί, προετοιμάζουν και υλοποιούν διαδημοτικές συνεργασίες, εκπαιδευτικές και άλλες ανταλλαγές, αλληλοεπισκέψεις τόσο των θεσμικών Αρχών όσο και των πολιτών μεταξύ των συμβαλλόμενων πόλεων. Παράλληλα,συνεισφέρουν στις καλές διακρατικές σχέσεις, και προάγουν αμοιβαίως την κοινωνική, γλωσσική & πολιτιστική προσέγγιση λαών από διαφορετικές χώρες.
Ο Δήμαρχος Σερρών συνοδευόταν από την κ.Θεοδωρίδου Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής φιλίας Σέρρες – Fosses η οποία παρουσίασε ένα σύντομο Power Point, μικρό δείγμα των δράσεων προώθησης της γαλλοφωνίας στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.