Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Τα ποσοστά των κομμάτων που δίνει η έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

Aφού έκαναν Θεό τον Τσίπρα, τώρα επιχειρούν να το κοντύνουν βίαια. Ομιλούμε για το γραφειοκρατικό
ιερατείο των Βρυξελλών και της Ε.Ε. το οποίο αίφνης δίνει προβάδισμα  14 μονάδων της ΝΔ στις Ευρωεκλογές! Τα ευρήματα της έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου, προκύπτουν (στην περίπτωση της Ελλάδας) από την αξιοποίηση εθνικών δημοσκοπήσεων. Ετσι σύμφωνα με αυτή  η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 6,4%, η ΛΑΕ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, οι ΑΝΕΛ 1,3% και άλλα κόμματα 9,2%.
Η έρευνα προκάλεσε αναταράξεις στους οξυδερκείς Συριζαίους οι οποίοι πίστευαν ότι θα έχουν για πάντα την εύνοια του γραφειοκρατικού τέρατος των Βρυξελλών και των πολιτικά και θεσμικά ανυπόληπτων Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, Μέρκελ, Σχοινά και απίδια μάντολες. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι και μήνυμα προς τον Πάκη να τα μαζεύει σιγά σιγά.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο θεσμικό όργανο της ΕΕ που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες.
Οι 751 βουλευτές του σας εκπροσωπούν.

Η συνθήκη της Λισαβόνας ενίσχυσε την ικανότητα δράσης και επίτευξης αποτελεσμάτων της ΕΕ και του Κοινοβουλίου. Επέκτεινε την πλήρη νομοθετική αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου σε περισσότερους από 40 νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας, της ενεργειακής ασφάλειας, της μετανάστευσης, της δικαιοσύνης και των ταμείων της ΕΕ, και το έθεσε σε ισότιμη βάση με το Συμβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. Το Κοινοβούλιο απέκτησε επίσης την εξουσία να εγκρίνει το σύνολο του προϋπολογισμού της ΕΕ από κοινού με το Συμβούλιο.
Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέκτησαν το δικαίωμα απόρριψης διεθνών συμφωνιών, το οποίο δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν για να σταματήσουν την αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία καταπολέμησης της παραποίησης (ACTA), για την οποία υπήρχαν φόβοι ότι θα οδηγούσε σε περιορισμό θεμελιωδών ελευθεριών. Το συμβάν αυτό απέδειξε ότι, λόγω της ενίσχυσης των εξουσιών του Κοινοβουλίου, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους βουλευτές του έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.
Ενισχυμένος ρόλος
Η συνθήκη της Λισαβόνας, εκτός από το να παρέχει στο Κοινοβούλιο τις ίδιες νομοθετικές εξουσίες με το Συμβούλιο, του δίνει επίσης τη δύναμη να επηρεάζει την πολιτική κατεύθυνση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις της συνθήκης, το Κοινοβούλιο εκλέγει τον Πρόεδρο της Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, και η απόφαση αυτή πρέπει να αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών και, κατά συνέπεια, την επιλογή των ψηφοφόρων.
Ενίσχυση της φωνής των πολιτών
Το Κοινοβούλιο, ως το μοναδικό θεσμικό όργανο της ΕΕ που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες, έχει την εξουσία και ευθύνη να εξασφαλίζει τη λογοδοσία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Το Κοινοβούλιο είναι ο θεματοφύλακας του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος περιλαμβάνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, καθώς και του νεοσύστατου δικαιώματος της πρωτοβουλίας πολιτών, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να ζητούν νέες προτάσεις πολιτικής, υπό την προϋπόθεση ότι ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει σχετική αίτηση.




 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.