Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σερρών : Προστασία των εργαζομένων της ΕΒΖ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να κρύψει την
αποτυχημένη πολιτική της και τα κούφια λόγια της για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που οδηγούν στο κλείσιμο της, στερώντας εισόδημα από τους παραγωγούς ζαχαρότευτλων και την εθνική οικονομία από ένα στρατηγικό προϊόν.
58 χρόνια μετά την ίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της μεγαλύτερης καθετοποιημένης αγροτικής βιομηχανίας της χώρας, και παρά τα όσα στο παρελθόν είχαν διακηρύξει και εκφράσει οι κυβερνώντες ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσα κατ’ επανάληψη είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για το θέμα της ΕΒΖ σε επισκέψεις του στις Σέρρες και στο εδώ εργοστάσιο της ΕΒΖ,  ο εξευτελισμός και ο κατήφορος στον οποίο έχει περιέλθει η ιστορική αυτή βιομηχανία δεν έχει τέλος.
Έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, όσοι  παρακολουθούν αδιάφορα ή ενθαρρύνουν το κλείσιμο της μοναδικής μεταποιητικής βιομηχανίας συνδεδεμένης με τον πρωτογενή τομέα, χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη, περιθωριοποίηση και ερημοποίηση την Π.Ε. Σερρών και  τη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία της χώρας. 
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών  ζητά την προστασία των εργαζομένων της Βιομηχανίας που δεν φταίνε σε τίποτα και πρέπει να προστατευθούν, καθώς και των αγροτών περιοχών όπως οι Σέρρες, Πέλλα, Έβρος κλπ. που θα πληγούν από την απώλεια μιας μεγάλης βιομηχανικής μονάδας αλλά και πολλών θέσεων εργασίας.
Δυστυχώς και η αγροτική ανάπτυξη έχει ενταφιαστεί από την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαιτείται σχέδιο και βούληση για επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και θα ενισχύουν την τοπική παραγωγή. Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς ικανή εγχώρια παραγωγή ζάχαρης.
Για  την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.