Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

«Καρατόμηση» Σπυράκη – Άδωνι;

Ξινός φαίνεται ότι της βγήκε της Μαρίας Σπυράκη ο
καφές με τον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, γαλάζιοι επιτελείς θεωρούν ότι ο ντόρος που προκάλεσε η αποκάλυψη της συνάντησης επί της ουσίας «έκαψε» τόσο την εκπρόσωπο της ΝΔ όσο και τον ανένδοτο που έχει κηρύξει ο Κ. Μητσοτάκης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι τα γαλάζια στελέχη αποφάσισαν να εισηγηθούν στον πρόεδρο της ΝΔ την «καρατόμηση» της Μ. Σπυράκη σε μια προσπάθεια επούλωσης του τραυματισμένου του προφίλ, ώστε να σταματήσει η οργή που επικρατεί μετά από τις αποκαλύψεις στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ή συναντήσεων του πρωθυπουργού των Σκοπίων με την εκπρόσωπο της ΝΔ, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, η δεύτερη είχε διαμηνύσει στον πρώτο ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια λύση, μόνο όμως αν συνταχθεί κι ο Καμμένος με αυτήν, καθώς κι ότι θα ήταν προτιμότερο να μην κλείσει την συμφωνία με τον Τσίπρα, αλλά με τον Μητσοτάκη όταν θα γίνει πρωθυπουργός γιατί τώρα δεν μπορεί διότι κινδυνεύει με διάσπαση η ΝΔ.
Όλα τα παραπάνω βέβαια επισκιαστήκαν, κι ουδείς γνωρίζει εάν λέχθηκαν ή όχι, με την παροιμιώδη απάντηση της Σπυράκη ότι ήπιε μόνον έναν καφέ με τον Ζάεφ και τίποτε άλλο.
Επειδή όμως ο καφές λέρωσε την στολή του Μακεδονομάχου που όψιμα έβγαλε από την ντουλάπα του, και παρόλο που η Σπυράκη εκτελούσε τις εντολές του όπως ακούγεται, ο Κυριάκος φέρεται να συμφώνησε με την εισήγηση των συμβούλων του και σύντομα αναμένονται οι βαρυσήμαντες ανακοινώσεις.
Όπως πληροφορούμαστε, ενδέχεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΝΔ. Εκεί θα πέσει η κεραμίδα για αλλαγή του εκπροσώπου του κόμματος, με την δικαιολογία ότι η Μ. Σπυράκη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της λόγω του ότι θα κατέβει υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, πληροφορούμαστε επίσης ότι ο Μητσοτάκης επιφυλάσσει και δεύτερη κεραμίδα για μεγάλο όνομα της ΝΔ. Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μάλλον δεν αναμένεται να μακροημερεύσει ως αντιπρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επιτελείς του Κυριάκου πιστεύουν ότι η όλη ιστορία με την Novartis έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο κόμμα, και φοβούμενοι τυχόν νέες αποκαλύψεις, του έχουν εισηγηθεί να τον απομακρύνει από την θέση του αντιπροέδρου.
Οι ανακοινώσεις για το μέλλον του Άδωνι παραπέμπονται κι αυτές για το Συνέδριο, όπου ο Κυριάκος για το «ξεκάρφωμα» αναμένεται να «φάει» και τον Χατζηδάκη. Σε συνδυασμό δηλαδή με την αλλαγή του εκπροσώπου, να αλλάξει και τους αντιπροέδρους, εμφανίζοντάς τες σαν δομικές αλλαγές.
Δεν ξέρουμε τι άλλο επιφυλάσσει ο Μητσοτάκης στο Συνέδριο. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι αν «φάει» τον Άδωνι, η αποπομπή της Σπυράκη δεν νομίζουμε να στεναχωρήσει κανέναν, οι δεξιοί θα ανέβουν στα κάγκελα, το κόμμα θα επιστρέψει στη γνωστή εσωστρέφεια και ο Τσίπρας θα τρίβει τα χέρια του.
Ο θεός ας φωτίσει τον Κυριάκο...



 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.