Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Δεμερτζής : Αρνητικο το πρόσημο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΊΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΉΣΟ επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σιντικής, κ. Νίκος Δεμερτζής, στην τοποθέτησή του για τον δημόσιο
απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2016-17, στη Μαθητική Εστία Κάτω Ποροΐων, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι η ημέρα και η ώρα της λογοδοσίας, μετέτρεψαν μια κορυφαία δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών σε διαδικασία χωρίς ενδιαφέρον για τους πολίτες επειδή , όπως είπε, ο δήμαρχος παρουσίασε απλά μια σειρά ενεργειών μέσα σε ένα ογκώδες κείμενο στο οποίο κλήθηκε να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο αντί να παρουσιαστούν τα επιχειρησιακά σχέδια του Δήμου και τα αποτελέσματά τους. Για το θέμα της καθαριότητας ο κος Δεμερτζής ανέφερε ότι η ολιγωρία της Δημοτικής αρχής είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει ο Δήμος Σιντικής σκουπίδια και μάλιστα κατόπιν αύξησης στα δημοτικά τέλη – και μάλιστα χωρίς αναταποδοτικά οφέλη για τους δημότες – για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό Στον τομέα της αποχέτευσης τόνισε ότι δεν έχει γίνει έργο, αλλά ο Δήμος αποκόμισε μόνο πρόστιμα. Επιπλέον για τους λογαριασμούς της ΔΑΕ στη ΔΕΗ αναφέρθηκε ότι λόγῳ μη σωστής διαχείρισης της ΔΑΕ Σιντικής ο Δήμος βρέθηκε εκτεθειμένος στη ΔΕΗ, αφού το χρέος που αφορούσε την παροχή των Λουτρών Σιδηροκάστρου μεταφέρθηκε στον πολλαπλό λογαριασμό του Δήμου Σιντικής, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δήμου, απόφαση που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης επειδή καταστρατηγεί το άρθρο 265 του ΔΚΚ που απαγορεύει την επιχορήγηση των ΑΕ ΟΤΑ από τους ΟΤΑ . Επιπροσθέτως η ατελέσφορη προσπάθεια αλλαγής των μελών της διοίκησης της ΔΑΕ Σιντικής, που πορεύεται χωρίς όραμα και επιχειρηματικό πλάνο συνεχώς δανειζόμενη, χρέωσε την επιχείρηση, και άρα τους δημότες, με πάνω από 1,6 εκατομμύρια Ευρώ Τέλος σε ότι αφορά τη Δημοσυνεταιριστική Γεωργική Επιχείρηση Θερμοκηπίων Σιδηροκάστρου Α.Ε., στην οποία ο Δήμος Σιντικής είναι ο κύριος μέτοχος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προσπάθησε να αναδείξει τα κακώς κείμενα της λειτουργίας της που αφορούν κυρίως στη μη διεκδίκηση οφειλόμενων ποσών παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την επιχείρηση έναντι μισθωτριών εταιριών με αποτέλεσμα την κακή εικόνα της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Με λίγα λόγια, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, το πρόσημο για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής κατά τα έτη 2016-2017 είναι κατά την κρίση της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με την παράταξή του απολύτως αρνητικό.


 https://grafida-sintikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.