Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πειραματικό σχολείο Σερρών: ¨¨Ένα αστέρι για την Ευτυχία" θεατρική Παράσταση Αμφιθέατρο των ΤΕΙ ,

Ένα θέαμα διαφορετικό ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών!
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ζωντάνεψε το παραμύθι της "Ευτυχίας". Το βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα . «Ένα αστέρι για την Ευτυχία" από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε μαύρο θέατρο με κούκλες του Κυριάκου Θεοδωρίδη και μουσική του Γιώργου Ταπέ στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Οι αεικίνητες γεμάτες  ζωντάνια κούκλες, καθοδηγούμενες από τα επιδέξια χέρια των αφανών ηθοποιών που σ’ αυτή την παράσταση περιορίστηκαν στο να εκφράζουν τους ρόλους τους στο απόλυτο σκοτάδι, ήταν οι αληθινοί πρωταγωνιστές.
Η υπόθεση της παράστασης, βαθύτατα ανθρωπιστική αναφέρεται σε ένα χελωνάκι διαφορετικό από τα άλλα που γεννήθηκε με σύνδρομο Down.
Μια ευαίσθητη ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη διαφορετικότητα, την κατανόηση και την αποδοχή της αναπηρίας.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» και μαθητές από άλλα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Η παράσταση επαναλήφθηκε την Κυριακή  3 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ και τα έσοδα διατέθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.