Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σιδηροκάστρου Μακάριος :Το Ν/Σ για την αλλαγή φύλου τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας

sidirokastrou 5Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως
Σιδηροκάστρου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου...
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μετά την δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με όλους τους Ιερείς, μετέβησαν στον Ιερό Ναό.
Μετά την καθιερωμένη Προσευχή ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τούς Εφημερίους αλλά και την κοινωνία γενικότερα.
Πρώτο Θέμα ήτο το μάθημα των Θρησκευτικών περί του οποίου ομίλησε ο Ιεροδιδάσκαλος π. Νικόλαος Βερβερίδης που τόνισεμε έμφαση και παραδείγματα τις επικίνδυνες αλλαγές στα νέα βιβλία με τις οποίες επιχειρείται να αλλοιωθεί ο ιστός της κοινωνίας και τής Ορθοδοξίας διότι με το πρόσχημα της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού επιχειρείται να αλλοιωθεί η πίστη των νέων ανθρώπων σε βάθος χρόνου. 
Δεύτερο θέμα της Συνάξεως το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της αλλαγής ταυτότητας φύλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος κατά την τελευταία συνεδρίαση της ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο αυτό τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας αλλά και της φύσεως του ανθρώπου απέναντι στο θέλημα Τού Θεού. 
Ακολούθησε συζήτηση περί των θεμάτων αυτών καθώς και απαντήσεις σε απορίες Ιερέων και ελήφθησαν αποφάσεις για την απόσυρση των βιβλίων των Θρησκευτικών.
Τέλος δόθηκαν οδηγίες και νουθεσίες σε διάφορα θέματα Λειτουργικού και Διοικητικού περιεχομένου που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη και τούς Ιερείς.
Το όλο κλίμα της Σύναξης διέπετο από πνεύμα αγάπης, φιλαδελφείας και κατανόησης.
sidirokastrou 1
sidirokastrou 1
sidirokastrou 1
sidirokastrou 1
Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.