Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Φ. Αραμπατζή: «Δέσμιοι χιλιάδες αγρότες στις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζηΤην άμεση ενεργοποίηση της σχετικής φόρμας για τις μεταβιβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ
που δυστυχώς παραμένει ανενεργός ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη των δηλώσεων καλλιέργειας, κρατώντας δέσμιους χιλιάδες αγρότες από το να αποκτήσουν ή να μεταβιβάσουν δικαιώματα, ζητά η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως επισημαίνει η Σερραία βουλευτής, με σχετική Ερώτησή της, που κατέθεσε σήμερα (20 Απριλίου 2017), 27 μέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, ακόμη αναμένεται η εγκύκλιος, που θα ορίζει τη διαδικασία μεταβιβάσεων, εμποδίζοντας χιλιάδες αγρότες να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των δηλώσεών τους.
Τους συνταξιούχους αγρότες, που αναμένουν τί τελικά θα ισχύσει σε σχέση με την κατοχή των δικαιωμάτων και τη σύνταξή τους, όσους αγρότες περιμένουν να προσθέσουν δικαιώματα που θα αποκτήσουν, όσους προτίθενται να μεταβιβάσουν μέρος αυτών και βεβαίως, μεγάλο αριθμό νεοεισερχομένων στην αγροτική παραγωγή, που δαδυνατούν να κάνουν δήλωση αφού τα όποια δικαιώματα βασικής ενίσχυσης δηλώσουν, θα προκύψουν από μεταβίβαση.


Επιπροσθέτως και επειδή το χρονικό διάστημα, που απομένει για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι μικρό, η κ. Αραμπατζή ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει αμέσως σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων, διευκολύνοντας τουλάχιστον έτσι τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.