Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Σέρρες : Κοσμοσυρροή στο Ναό της Ευαγγελιστρίας (ΦΩΤΟ)

euagelismos serres 67Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών της
Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου ε.ε., ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών.
Στις Ιερές Ακολουθίες της σημερινής ημέρας, ημέρας χαράς και αγαλλιάσεως, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό και τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πρωτ. π. Θωμά Τσιάγγα αντίστοιχα καθώς και από πλειάδα κληρικών ενώ ο Λαός υπερπλήρωσε τον ιστορικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη και τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Αγγελίδη για να τιμήσει το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού και πάντων των Χριστιανών, η οποία ενσάρκωσε τον Υιό και Λόγο του Θεού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού Πρωτ. π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ο οποίος με θεολογικό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο ανέπτυξε το θέμα: "Η συμβολή της Εκκλησίας στους εθνικούς αγώνες".

Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος
http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.