Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ν Σερρών : Υλοποίηση πανελληνίων και διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σχεδίασε και συντονίζει τα παρακάτω πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα:
  1. Τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους (Υλοποιείται για 7η χρονιά σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους της Δράμας, την Πρεσβεία της Κύπρου/Μορφωτικό Γραφείο/Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. Φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν 350 σχολεία με πάνω από 400 ταινίες και η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι η : http://cinemadiavases.blogspot.gr/ που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της Διεύθυνσής μας από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του 13ου Δημ. Σχολείου Σερρών (Λατίνης Ανδρέας, Ρόντσης Κυριάκος, Γκούβερης Παναγιώτης). Email επικοινωνίας: το mtainies@gmail.com.
  2. Το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» (Υλοποιείται για 3η χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), την Πρεσβεία της Κύπρου/Μορφωτικό Γραφείο/Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων). Το πρόγραμμα –που τελεί υπό την Αιγίδα του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη- υλοποιείται με την έγκριση των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. Φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν 300 σχολεία με πάνω από 2.000 μαθητικές δημιουργίες (ποιήματα, διηγήματα, τραγούδια, παραμύθια, τραγούδια, εικαστικά έργα, ταινίες κλπ) και η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι η : http://mycyprus.gr  που δημιουργήθηκε από τον κ. Ιωάννη Σαμολαδά, στέλεχος της Διεύθυνσής μας. Σημειώνουμε ότι στην αξιολόγηση των μαθητικών δημιουργιών συμμετέχουν οι: Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών, Μουσικό Σχολείο Σερρών, Σύνδεσμος Μοντελιστών Σερρών, Εικαστικό Εργαστήριο Άρτιο του Δήμου Σερρών.
  3. Το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» (Η υλοποίησή του ξεκίνησε φέτος σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UnescoΤα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται εντός του Φεβρουαρίου να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο pontosedu@gmail.com. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2017 και η μεγάλη εκδήλωση βράβευσης θα γίνει το προσεχή φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.