Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σύνδεση Φυσικού Αερίου στο Ειδικό Σχολείο Σερρών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ειδικό Σχολείο ΣερρώνΤο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποδέχθηκε την χρηματοδότηση για την υλοποίηση της πράξης:
« Σύνδεση του σχολικού συγκροτήματος μονάδων Ειδικής Αγωγής Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών με το δίκτυο Φυσικού Αερίου» από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητιικής ανασυγκρότησης.Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ Σερρών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου. Εισηγητές του θέματος ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μερετούδης και Βασίλης Τερζής. «Μία προσπάθεια 2,5 ετών φθάνει αισίως στο τέλος της. Αν και καλοκαίρι οι υπηρεσίες υπολειτουργούν στην περίπτωση των συγκροτημάτων Ειδικής Αγωγής συνέβη το αντίθετο» ανέφερε κατά την διάρκεια της εισήγησης του ο Βασίλης Τερζής.
Απο το 2007 ξεκίνησε η προσπάθεια
Λίγη ώρα αργότερα ο  Γεώργιος Θεοχαρίδης πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Σερρών δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:«Από το 2007 ξεκίνησε η προσπάθεια μέσα από πρόγραμμα που προέβλεπε την θέρμανση των μονάδων Ειδικής Αγωγής συμπεριλαμβανόμενου και του υδροθεραπευτηρίου και της πισίνας με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Αγωνιστήκαμε όλοι μαζί οι φορείς με τους εκπροσώπους των κομμάτων. Είχε πραγματοποιηθεί και αγώνας μπάσκετ και συγκεντρώθηκαν κάποια έσοδα για τις μελέτες, ακολούθησε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ο τότε υπουργός κ. Καράογλου μας υποσχέθηκε είκοσι χιλιάδες μας και τελικά μας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ.Εμεινε μόνο να γίνει η σύνδεση με το φυσικό αέριο να ξεπεραστούν τα εμπόδια με τον διαχειριστή του φυσικού αερίου. Ξεπεράστηκε και αυτό το πρόβλημα και φθάσαμε στο τέλος. Πιστεύω ότι αν τρέξουν γρήγορα οι υπηρεσίες έως το τέλος του 2016 θα συνδεθεί το σχολείο με το Φυσικό αέριο. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε καλύτερη ποιότητα θέρμανσης και παράλληλα ο Δήμος θα εξοικονομήσει πόρους ενώ θα εξασφαλίσουμε την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου, της πισίνας και να έχουμε ένα ζεστό περιβάλλον σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη».
«Ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν»
 Ο κ. Θεοχαρίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί το έργο. Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια υπογραμμίζοντας ότι οι συνεργάτες της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια έδειξαν υπερμέτρο ζήλο.«Είμαι πολύ συγκινημένος για την προσπάθεια τους. Μου τηλεφωνούσαν και τα απογεύματα για διευκρινίσεις οι συνεργάτες της υφυπουργού ώστε να ξεπεραστούν το ταχύτερο τα γραφειοκρατικά θέματα. Στις εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίζονται πόροι για ένα έργο τόσο πολύ σημαντικό»
«Εύχομαι να γίνει το συντομότερο»
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Δάφνης Καλαϊτζή προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΚ Σερρών.«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ Σερρών. Ο κ. Θεοχαρίδης ήταν πολλά χρόνια πρόεδρος και μόχθησε πολύ ώστε το έργο να υλοποιηθεί. Εύχομαι να γίνει το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα έχουμε καλύτερες συνθήκες στο Σχολείο από άποψη θέρμανσης και λειτουργίας της πισίνας».

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
http://www.sertharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.