Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ροδόπολη Σερρών : Καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων

αρχείο λήψης (2)ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Παρόλο που η Ελλάδα περνά δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, είναι πρέπον να αναδειχτεί ένα άκρως σημαντικό πρόβλημα το οποίο δε φαίνεται να λύνεται ακόμη και αν έχουν πάρει ορισμένοι ισχυρά μέτρα. Πρόκειται για την ασύστολη επιθυμία συγκεκριμένων να θανατώνουν τους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου, τους σκύλους.
Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στη Ροδόπολη Σερρών παρατηρήθηκε η αδιαθεσία πολλών σκύλων εξαιτίας της δηλητηρίασης τους. Μερικοί από αυτούς δυστυχώς δεν τα κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα ενώ κάποιοι τετράποδοι φίλοι μας, χάρις τη βοήθεια των πολιτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ροδόπολης επιβίωσαν και σήμερα είναι υγιέστατοι. Όπως υπογραμμίστηκε το όλο συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς κανένα εμπόδιο με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα. Το σοβαρό στην υπόθεση είναι πως οι δολοφόνοι δε δίστασαν να δηλητηριάσουν εκτός από τα αδέσποτα σκυλιά και αυτά που έχουν αφεντικό και είναι περιορισμένα μέσα σε αυλές, πετώντας δηλητήριο μέσα σε προσωπικούς και ιδιωτικούς χώρους.
images (3)
Με μεγάλη λύπη για τους συνανθρώπους τους, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα τα οποία σε κάθε περίπτωση δε θα βρίσκουν σύμφωνους τους υπεύθυνους. Ειλικρινά γίνεται κατανοητό ή μάλλον δε γίνεται κατανοητό το πλαίσιο σκέψης αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού οργανισμού ΦΙΛΟΣ του Δήμου Σιντικής, είναι διατεθειμένος ο οργανισμός να δώσει χρηματική αμοιβή σε όσους γνωρίζουν τα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να είναι οι δολοφόνοι των πιο αθώων φίλων του ανθρώπου. Εφόσον υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα και μη ζώα, κάθε τι άλλο θεωρείται λύση πέρα από τη θανάτωση.
Έντρομοι οι πολίτες φανερώνουν πω υπάρχουν αυτοσχέδιες φόλες ακόμη και στην παιδική χαρά, χώρος στον οποίο ψυχαγωγούνται δεκάδες παιδιά διαφόρων ηλικιών σε καθημερινή βάση. Ας φανταστούμε τι θα γίνει στην περίπτωση που ένα μικρό παιδί βάλει στο στόμα αυτές τις φόλες. Τι θα γίνει τότε; Ποιος θα είναι υπεύθυνος; Ποιος θα πει τι στους γονείς αυτού του παιδιού αλλά και στην ίδια την κοινωνία; Ας φανεί η ανθρώπινη θετική πλευρά ακόμη και τώρα, που ίσως είναι λίγο αργά. Ας πάψει πια το καθαρό προσωπικό συμφέρον και το βόλεμα να κερδίζει το συλλογικό και το αναγκαίο. Στόχος του ανθρώπου είναι να γίνεται καθημερινά καλύτερος άνθρωπος…όχι το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.