Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Σερρών για τυχόν φιλοξενία προσφύγων

ANTIPERIFEREIAΣε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί το «προσφυγικό» σε περίπτωση που «χτυπήσει» και την πόρτα του Νομού
μας βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι υπηρεσίες της οποίας έχουν προβεί σε καταμέτρηση υποστηρικτικού υλικού (σκηνές, κουβέρτες κλπ.) και φαρμάκων, αλλά και σε συνεννόηση με ιατρικό και παραϊατρικό δυναμικό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης στο «Σ.Θ.», μετά τη σύσκεψη της Τρίτης στην Περιφέρεια:
«Για τη φιλοξενία προσφύγων στην Π.Ε. Σερρών υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:
  • Πρώτη προϋπόθεση, να υπάρχει χώρος. Για τον χώρο δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς ως Π.Ε., είναι θέμα των Δήμων γιατί εγκαταστάσεις έχουν οι ΟΤΑ. Μπορεί βέβαια να προκρίνουν κατευθείαν από την Αθήνα κάποιους χώρους, αλλά εμείς θα πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αν αυτός ο χώρος είναι αποδεκτός ή όχι. Για να απαντήσουμε όμως πρέπει να έχουμε επιχειρήματα.
  • Δεύτερη προϋπόθεση να έχουμε σκηνές. Βέβαια ο καιρός καλυτερεύει και ενδεχομένως να μην χρειάζονται κλειστοί χώροι μετά από ένα μήνα, αλλά πρέπεινα δούμε τι υλικό έχουμε (σκηνές, κουβέρτες). Εμείς αυτήν την προεργασία την έχουμε κάνει, έχουμε δηλαδή μετρήσει το υλικό που υπάρχει, έχουμε κάνει συνεννοήσεις, ώστε να υπάρχει ιατρικό προσωπικό, φάρμακα, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για να υποστηρίξουμε το ενδεχόμενο φιλοξενίας στο Νομό μας.
  • Τρίτη, το θέμα της σίτισης, αν χρειαστεί επικουρικά, γιατί το θέμα της σίτισης το αναλαμβάνει ο στρατός. Έχουμε δει με άλλα λόγια και έχουμε κάνει προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αυτό το χαρακτήρα είχε η συνάντηση μας στην Περιφέρεια».


sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.