Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Δι'αβαση Πεζων : Πρόταση για διεκδίκηση πολιτιστικής πρωτεύουσας

Πρόταση για κατάθεση αίτησης διεκδίκησης πολιτιστικής πρωτεύουσας της πόλης των Σερρών
το 2021 έκανε στην δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της Διάβασης Πεζών , κ. Δημήτρης Γιαννακίδης. Την πρόταση του κ. Γιαννακίδη αποδέχθηκε η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος , ο οποίος είπε « Σας ευχαριστώ για την πρόταση, θα την συζητήσουμε αφού την Κυριακή τελειώσει το θέμα και είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο κ. Γιαννάκιδης σε δηλώσεις στη « Σ» δήλωσε « Κάθε χρόνο δύο πόλεις από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση, σε διαφορετικές χώρες , αναδεικνύονται ως πολιτιστικές πρωτεύουσες . Το 20121 προβλέπεται ότι μια πόλη θα είναι από την χώρα μας ,την Ελλάδα και η άλλη στην Ρουμανία. Προτείναμε η δημοτική αρχή από τώρα να καταθέσει αίτηση, η καταληκτική ημερομηνία της αίτησης είναι η 30η Νοεμβρίου 2015, γι α να διεκδικήσουμε να είμαστε πολιτιστική πρωτεύουσα γιατίθα έχουμε πολλαπλά οφέλη. Καταρχάς να πω ότι όποια πόλη επιλεγεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα επιχορηγείται με το ποσό του 1,5 εκατομμύρια ευρώ . Οπότε θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία πέρα από το να γίνουν πολιτιστικές δράσεις ,να τεθούν και άλλες στόχοι για παράδειγμα εκκρεμεί λόγω οικονομικής ανεπάρκειας το ζήτημα του μουσείου Ξενάκη και να δοθούν μερικά χρήματα για εκεί ή να δημιουργηθεί πολιτιστικό πάρκο το στρατόπεδο Παπαλουκά , όπως έχει προτείνει η διάβαση πεζών και εκεί να επενδυθούν μερικά χρήματα αν επιλεγεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα η πόλη μας και να θέσουμε μια βάση στον πολιτισμό μας».
«Είναι εφικτό, πιστεύω ότι αν υπάρχει μια καλή προετοιμασία, υπάρχει ο στόχος. Είναι θέμα ολοκληρωμένης πρότασης . Αν εργαστείο δήμος και το πιστέψει γιατί όχι ,γιατί να μην έχουμε μια θετική απάντηση . Εμείς σε ότι θετικό γίνεται στην πόλη ,είμαστεδίπλα στην δημοτική αρχή» σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.