Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Καλώς ήρθες στην πόλη Βασίλη


 Ακόμη μια παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ Βασίλη Τερζή με θέμα

 «Περισσότεροι Ελεύθεροι χώροι Άθλησης κι Αναψυχής… Λιγότερες κλίνες στα Νοσοκομεία και τις Κλινικές…»:

Στο κείμενο ο δημοτικός σύμβουλος καταθέτει ένα συνδυασμό διαπιστώσεων και προτάσεων για την επόμενη ημέρα στην πόλη των Σερρών . Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην συνυπογράψουμε το κείμενο του .Καθώς μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους . Αλλά .... γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά.

Ο κ Τερζής έχει πολιτικό παρελθόν στην Σερραικη αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ . Καθώς υπήρξε μέλος της  ¨¨κυβέρνησης ¨¨ Αγγελίδη που διοίκησε αυτή την πόλη τα περασμένα 9 χρόνια . Ο κ Τερζής έχει εκλεγεί το 2015 και κατείχε από το 2015 -19 μια σειρά θέσεων . Επομένως  ........έχει και μερίδιο στις επιτυχίες αλλά και στα λάθη και τις παραλείψεις

Αλιεύω από το κείμενο του

<<   Και σε όλα αυτά επιτέλους, κατασκευή, εξοπλισμός και πιστοποίηση παιδικών χαρών, όπου υπάρχει χώρος ικανός να φιλοξενηθούν.>>

Αν διαφεύγει από τον κ Τερζή θα του θυμίσουμε οτι τα τελευταία χρόνια επί Αγγελίδη ο δήμος Σερρών είχε την πανελλαδική θλιβερή πρωτιά να είναι ο δήμος χωρίς ούτε μια παιδική χαρά. Τότε δεν ακούσαμε την άποψη του κ Τερζή 

Συνεχίζει ο κ Τερζής και προτείνει 

 << Υπαίθρια Αθλητικά Πάρκα, Ανάπαυσης, Αναψυχής, Σταθμοί Γυμναστικής, Υπαίθρια όργανα, Πράσινες Διαδρομές, Δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών (Χάρτες, Σταθμοί ξεκούρασης, Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών, Χιλιομετρικές αποστάσεις, Βαθμολογία – Επίπεδα διαδρομών). >>

Απορία στα πέντε χρόνια που θήτευσε σε θέσεις ευθύνης του δήμου ποιες από τις παραπάνω προτάσεις κατέθεσε , όταν μάλιστα είχε και την πολιτική δύναμη να υλοποιήσει ??? 

Βέβαια το καλύτερο το έχει στο τέλος όπου γράφει 

<< Ήρθε ο καιρός να στραφούμε εκεί, να γράψουμε το όνομά μας όχι σε μια πλάκα ή έναν ακόμη κύβο τσιμέντου>>>

Τον μόνο που θυμάμαι να στήνει πλακέτες με το όνομα του σε έργα ήταν ο τότε  πολιτικός του αρχηγός Πέτρος Αγγελίδης .

Τότε όμως δεν θυμάμαι τον κ Τερζή να είχε ενοχληθεί 

Κλείνοντας λοιπόν θα πούμε οτι ο κ Τερζής θα πρέπει να αντιληφθεί οτι δεν προέκυψε πολιτικά σε αυτή την πόλη τον τελευταιο χρόνο .Άσκησε διοίκηση  κοντά στα πέντε χρόνια  έχει μερίδο ευθύνης στις επιτυχίες αλλά και στα λάθη και τις παραλείψεις.Ε πομένως θα πρέπει να αναλάβει και τις όποιες ευθύνες του αναλογούν από την θητεία του σε θέσεις ευθύνης του δήμου

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Κ ΤΕΡΖΗ 

Η υγειονομική κρίση φανέρωσε την ανάγκη του κόσμου για ελεύθερους χώρους μακριά από το κέντρο, τον προσανατολισμό του στην ύπαιθρο, τη φύση, το φρέσκο αέρα, μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα και στέκια. Μακριά από την έλλειψη πάρκινγκ, το κυκλοφοριακό, τον εκνευρισμό, την καθοδηγούμενη υπερκατανάλωση. (Είναι ο δεύτερος άξονας της σύντομης τοποθέτησης μου, βάση κανονισμού, στην κατάθεση του Προϋπολογισμού Έτους 2021 Δήμου Σερρών).

 

Κάναμε πεζοδρόμους με τόνους τσιμέντου, εμπορικά κέντρα για να υποδέχονται μαζικά χιλιάδες καταναλωτές, χώρους ψυχαγωγίας όπου στοιβάξαμε τους εαυτούς μας μαζί με την «τέχνη» και τη διασκέδαση.

● Στις Σέρρες έχουμε την τύχη η πόλη να είναι στο κέντρο, περιστοιχισμένη πολύ κοντά από την ύπαιθρο. Διαφέρουμε από άλλες επαρχιακές πρωτεύουσες Δήμων και Νομών. Κοιλάδα «Αγίας Βαρβάρας», Αθλητικό Πάρκο «Ομόνοιας», Πάρκο «Ηρώων», Στρατόπεδο «Παπαλουκά», Κοιλάδα «Αη Γιώργη Κρυονερίτη», «Αη Γιάννης», Κοιλάδα «Αγίων Αναργύρων», «Μελενικιώτικα».
Ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε όλοι, κεντρική πολιτική, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, σωματεία, σύλλογοι, οργανώσεις, επιχειρηματίες, ιδιώτες, με την πραγματική αξιοποίησή τους. Ένα κεντρικό, μεγαλόπνοο, πρόγραμμα, με στόχους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, με ευελιξία, πρόβλεψη και πρόνοια να ανατροφοδοτείτε και να μεταβάλλετε. Με αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εργαλείων και πόρων για τη διαμόρφωση, επίβλεψη και συντήρησή τους.
Υπαίθρια Αθλητικά Πάρκα, Ανάπαυσης, Αναψυχής, Σταθμοί Γυμναστικής, Υπαίθρια όργανα, Πράσινες Διαδρομές, Δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών (Χάρτες, Σταθμοί ξεκούρασης, Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών, Χιλιομετρικές αποστάσεις, Βαθμολογία – Επίπεδα διαδρομών).
● Οι παραδοσιακές γειτονιές χάθηκαν μαζί και οι αλάνες όπου τα παιδιά «ξόδευαν» το ορμέμφυτο της κίνησης, επενδύοντας στην κινητική τους μάθηση, τη γνωστική και συναισθηματική τους ωρίμανση.
Ήρθε ο καιρός να αξιοποιήσουμε τις σχολικές αυλές, τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους. Κάθε αυλή και ένας υπεύθυνος, ένας Γυμναστής, ένας Προπονητής, ένας Παιδαγωγός. Τις απογευματινές ώρες, για να κατευθύνει, να καθοδηγεί, να επιβλέπει, να φροντίζει, να θεραπεύει.
● Και σε όλα αυτά επιτέλους, κατασκευή, εξοπλισμός και πιστοποίηση παιδικών χαρών, όπου υπάρχει χώρος ικανός να φιλοξενηθούν.

Το επίπεδο πολιτισμού του κάθε λαού προσδιορίζεται και από το επίπεδο της Ελευθερίας που βιώνουν οι άνθρωποι σε αυτόν και από το επίπεδο της Σωματικής και Ψυχικής του Υγείας.
Ήρθε ο καιρός να στραφούμε εκεί, να γράψουμε το όνομά μας όχι σε μια πλάκα ή έναν ακόμη κύβο τσιμέντου αλλά στον καθαρό αέρα και το χορτάρι, στο γαλάζιο του ουρανού, σε κάθε μονοπάτι και ομορφιά του τόπου μας.

Γιατί είναι πλέον γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως κάθε νέος Ελεύθερος χώρος Άθλησης και Αναψυχής που δημιουργείται μειώνει τις ανάγκες σε κλίνες Νοσοκομείων, Κλινικών και Θεραπευτηρίων.
Ας βάλουμε λοιπόν την υπογραφή μας στο μέλλον…

3 σχόλια:

  1. Mην είστε τόσο μηδενιστές με τον Αγγελίδη και τα έργα που έκανε. Παιδικές χαρές το ξέρετε πολύ καλά ότι έπρεπε παντού σε όλη τη χώρα να κλείσουν οι παλιές και να μπούν σε πρόγραμμα με καινούργιες. Οχι μόνο στις Σερρες παντού υπήρχε αυτό. Αυτό και έγινε. Γιατί δεν λέτε για πεζόδρομους , βιοκλιματικές πλατείες που έχουν αφαιθεί στη τύχη τους, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη περιοχή του Αη-Γιάννη , γήπεδα μπάσκετ, στρατόπεδα Κολοκοτρώνη, το μεγάλο πάρκο που ήταν η τρισάθλια αγορά στη πλ.Ελευθερίας ,πισίνα κολυμβητηρίου με αέριο κτλ. Ο.Κ έχετε προηγούμενα μαζί του μη το δείχνετε τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσεξε μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς.
    Τι έγινε σας χαλάει το έργο ο Τερζής.
    Από τους πιο σοβαρούς που πέρασαν από τον Δήμο.
    Και μιλώ ως υπηρεσιακός 27 χρόνια, τα είδα όλα.
    Άφησε στίγμα και γι' αυτό έχει και λόγο.
    Να το δημοσιεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπα και εγώ είχες δυο μέρες να αναφέρεις τον Αγγελίδη και να σου σήμερα πάλι.
    Γιατί όμως δεν αναφέρεις για τον σημερινό αρχηγό του κ. Τερζή; Γιατί δεν ασκεί το θεσμικό του ρόλο σαν αντιπολίτευση και βολεύει τη δημοτική αρχή που εσύ υποστηρίζεις.
    Ο Αγγελίδης όπως και να το κάνουμε ήταν από τους καλύτερους δημάρχους που πέρασαν όσο και αν εσύ με τα δημοσιεύματα σου προσπαθείς να τον λασπώσεις. Ο κόσμος βλέπει και συγκρίνει.
    Και αν ο δήμος βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση αυτή που του επιτρέπει να σπέρνει κάθε εποχή και άλλα λουλούδια στον Αγγελίδη οφείλεται. Άκου και κοίτα να μαθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.