Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Σιντικής : Από το κακό στο χειρότερο


 

 

 

 Γράφει η Όλγα Φυταγκουρίδου

Από το κακό στο χειρότερο…
Ανικανότητα ή στρατηγική;
Αυτοί προχωράνε και ο τόπος μένει πίσω...
Γιατί ο Δήμος δεν έχει ακόμα επίσημα σύμβαση για έτοιμο σκυρόδεμα; Πώς προμηθεύτηκαν τα υλικά που με καμάρι τα προβάλουν σαν ψηφιακά «καθρεφτάκια» σε «ιθαγενείς»; Ακόμα και εάν τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους, όπως λένε, αυτό από μόνο του αποδεικνύει, πλέον την ανικανότητα τους να προβούν στις στοιχειώδεις ενέργειες. Με την ελπίδα πάντα να υπάρχουν φορολογικά παραστατικά και υπηρεσιακή επίβλεψη των παγίων τους που προσφέρουν στον Δήμο.
Ας ελπίσουμε όμως ότι δεν θα πληρωθούν και αυτά από τυχόν φουρφούρια ή άλλους εξωτερικούς «παράγοντες» και δεν θα τύχουν της τύχης της άρδευσης…
Ως πότε όμως θα θεωρεί (!) μελέτες ο Δήμαρχος και ο κάθε τυχόν αναρμόδιος «αρεστός»;
Ως πότε θα συγκροτούμε επιτροπές για να μη γίνεται δουλειά;
Καλή η παιδική χαρά αλλά όποιος παίζει σε αυτές δεν σημαίνει ότι ξέρει και να τις κατασκευάζει…
Τα πραγματικά δεδομένα που εξοργίζουν: Με την υπ’ αριθμ. 139/07.10.2020 απόφαση της οικονομικής σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση περί έγκρισης του πρακτικού Ν°4/ 25.09.2020 της επιτροπής για τον διαγωνισμό με τίτλο "Προμήθεια υλικών συντήρησης υποδομών" ΔΕΝ επικυρώνεται αυτούσιο το πρακτικό διαγωνισμού της επιτροπής μετά από εισήγηση του Δημάρχου(!!).
Συμφωνεί με το πρακτικό διαγωνισμού της αρμόδιας Επιτροπής μόνο ο κ. Γιάννη Δήμου της αντιπολίτευσης. Οι σύμβουλοι του δημάρχου απαξιώνουν την υπηρεσιακή εισήγηση και τον ακολουθούν…
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16893/5.11.2020 έγγραφο της, κατόπιν ελέγχου, έκρινε νόμιμη μεν την139/2020 απόφαση της Ο.Ε., εκτός του σκέλους του αποφασιστικού αυτής που αφορά στην ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου για την ομάδα 3 (έτοιμο σκυρόδεμα) των υλικών διαγωνισμού και ειδικότερα του όρου «χωρίς τη δέσμευση που αναφέρει η επιτροπή διαγωνισμού ως προς την παραγωγό εταιρεία».
Με απλά λόγια, ο Δήμος θα είχε νόμιμη σύμβαση με τον ανάδοχο με την προϋπόθεση ότι η προμήθεια του έτοιμου σκυροδέματος θα είναι από τον Σιδηροκαστρινό Μαρίνο Σταύρο που ήταν ο μόνος που πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις!!
Αμ δε....
Ο Δήμαρχος για δικούς του λόγους έκανε άλλη εισήγηση που την ακολούθησαν πιστά οι σύμβουλοι του με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ανάθεση, όπως ήταν φυσικό... Ο Δήμος μας ή καλύτερα οι δημότες μας στερούνται την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος για μικρές και σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής τους…
Ξανά όλες οι συμβάσεις και τα χρήματα στο τέλος της θητείας για τον προεκλογικό αγώνα με προπαγανδιστικά συνθήματα ότι φταίει η αντιπολίτευση. Όπως και για τις παιδικές χαρές με τις τεράστιες παλινωδίες και τις παραπλανητικές υφιστάμενες αντικαταστάσεις οργάνων για τις οποίες δεσμεύτηκε προσωπικά ο Δήμαρχος και τις θεώρησε εν πλήρη γνώση του.
Τα έγγραφα μιλάνε, δυστυχώς γι’ αυτόν…Οι σύμβουλοι εξακολουθούν για δικούς τους λόγους να κρατούν την ανάπτυξη του τόπου πίσω. Αντί ο Δήμαρχος να συμμορφωθεί με όσα είπε η επιτροπή των υπαλλήλων του δήμου και ο κ. Γιάννης Δήμου αλλά και το ίδιο το κράτος, δηλαδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ασκεί τον έλεγχο, δρομολόγησε ξανά νέα απόφαση οικονομικής , ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης στις 10.11.2020 εν απουσία της αντιπολίτευσης , που ακόμα δεν την ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για την άμεση επαναπροκήρυξη για την ομάδα 3 (έτοιμο σκυρόδεμα) του διαγωνισμού "Προμήθεια υλικών συντήρησης υποδομών", με τους ίδιους όρους. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 1622020. Ψήφισαν ξανά μόνο οι σύμβουλοι του Δημάρχου. Εδώ και δυο μήνες δεν έγινε τίποτα για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ούτε για αυτήν την εσκεμμένη δική του απόφαση για καθυστέρηση ώστε να αλλάξει οικονομικό έτος και να μαζεύει χρήματα για το τέλος.
Αυτή είναι η διοίκηση του Δήμου Σιντικής... Αύριο 18 Ιανουαρίου 2021 ξανά είναι θέμα στην οικονομική ως «Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 162/2020 και μερική τροποποίηση της υπ’αριθμ. 139/2020 προγενέστερων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορούν το διαγωνισμό με τίτλο «Προμήθεια υλικών συντήρησης υποδομών» προς συμμόρφωση, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, των εισηγήσεων των υπηρεσιών και της αρχικής πρότασης του κ. Γιάννη Δήμου!!!
Όλα αυτά πού οδηγούν; Σε μια "απόλυτη επιτυχία" του κ. Δομουχτσίδη: να μένει ο Δήμος μας πίσω, να ασθμαίνει σε μία ανηφόρα, και να κατρακυλά…
Από το κακό στο χειρότερο….
Ανικανότητα ή στρατηγική;
Αυτοί προχωράνε και ο τόπος μένει πίσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.