Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Ηράκλειας : Σύμφωνο συνεργασίας με το χαμόγελο του παιδιού


Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 υπογράφηκε

ΣΎΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Χαμόγελου του Παιδιού και του Δήμου Ηράκλειας παρουσία του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού μου Γιαννόπουλου Κώστα μέσω skype, του Δημάρχου Ηράκλειας κου Γεωργίου Κουτσακη, του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας κου Ανέστη Λαζαρίδη, της προϊσταμένης του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας,Παιδείας και Πολιτισμού κας Μαρίας Ραπτου, της συντονιστριας του Κέντρου κοινότητας και Κοινωνικής Λειτουργου κας Πασχαλιας Μπακουρα και της συντονιστριας του Χαμόγελου Βορείου Ελλάδος κας Ιωάννας Μακρή.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμφωνήθηκε από κοινού η συνεργασία μεταξύ μας σε επίσημο επίπεδο πλέον με σκοπό την ενδυνάμωση και την προστασία των ανηλίκων του Δήμου Ηράκλειας, την αξιοποίηση μηχανισμών παρέμβασης σε περίπτωσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και τεχνογνωσίας πάνω σε θέματα που αφορούν εξαφανίσεις ανηλίκων και ενηλίκων αλλά και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Δήμοτων μας σχετικα με την παιδική κακοποίηση- παραμέληση, οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλά και σε ότι έχει σχέση με εξαφανίσεις.
Η γραμμή 1056 θα είναι διαθέσιμη πλέον και στον Δήμο μας όλο το 24 Ώρο.
Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες θα καταρτιστούν στις εξαφανίσεις ανηλίκων και ενηλίκων ( Πολιτική Προστασία & Τμήμα Καθαριότητας).
Θα πραγματοποιηθούν προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε νήπια και εφήβους.
Αποφασίστηκε η από κοινού συνεργασία με σκοπό την από κοινού προώθηση της κοινωνικής φροντιδας, αλληλεγγύης, της προαγωγής υγείας των παιδιών τόσο στο επίπεδο της παρέμβασης όσο και στο.επιπεδο της προστασίας των παιδιων.
Χάριν της συστηματικης μας συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, το παρόν σύμφωνο αποτελεί κοινή δήλωση για συνεργασία, υποστηρίζοντας,ε νδυναμώνοντας και προστατεύοντας παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή πρόκειται να βρεθούν εκείνα ή οι οικογένειές τους.
Ο Δήμος Ηρακλειας, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ, ότι η άσκηση βίας πάσης φύσεως στα παιδιά, η εκμετάλλευση στα παιδιά πάσης φύσεως, ή ακόμα και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο τα οποία δέχονται σοβαρές επιδράσεις από το περιβάλλον τους είτε αυτό είναι οικογενειακό είτε.σχολικο είτε ευρύτερο φιλικό έχοντας ως συνέπεια την διακύμανση στην ψυχοκοινωνικη του μετέπειτα εξέλιξη, είναι περιστατικά τα οποία ΘΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά και κατά αρμοδιότητα των φορέων με πλήρη συνεργασια μεταξύ τους για το καλό των παιδιών.
Σεβόμενοι τη μοναδικότητα των ατόμων, τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα τα οποία έχουν να κάνουν με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων καλούμε όλους τους Δημότες να είναι αρωγοί στο έργο μας και σε αυτή τη συνεργασία με ένα κοινό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.