Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ένα νέο κόμμα θα είναι η χαριστική βολή στον Σύριζα



Kάποιος πρέπει να δώσει τη χαριστική βολή στο τυχοδιωκτικό μόρφωμα του Σύριζα μια και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ένα εκ νέου ρεσάλτο στη εξουσία και γι΄αυτό το σκοπό δεν διστάζουν να απευθυνθούν με εμφύλιο-πολεμικό μίσος στην κοινωνία.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Το να περιμένουμε να διαλυθεί ο Σύριζα είναι το λιγότερο χάσιμο χρόνου. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Την ίδια στιγμή το ΚΙΝΑΛ αργοσβήνει κάτω από την ηγετική ανυπαρξία της Φώφης Γεννηματά.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επανέρχεται για μία ακόμη φορά με τη πρότασή του για τη δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο που κάποτε κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ.
Άποψή μας είναι πως το πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί του νέου κόμματος είναι η σημερινή ευρωβουλευτής Εύα Καιλή.
Με αφορμή μία συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα στο Κουρδιστό Πορτοκάλι σημειώναμε>
Εάν δείτε τι έχει καταφέρει τα τελευταία 5 χρόνια στη διάρκεια της θητείας της στην Ευρωβουλή θα συνειδητοποιήσετε ότι η Εύα Καϊλή είναι ίσως πιο χαρισματική και κυρίως πιο “update” νέα Eλληνίδα πολιτικός:

Είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκτεταμένης Νοημοσύνης, του ΙΕΕΕ.SA και του ΜΙΤ Lab, ως η Ευρωβουλευτής που ανέλαβε την πρωτοβουλία να ηγηθεί η ΕΕ στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain, με έναν οδηγό καλών κανόνων και ηθικών αρχών στην έρευνα και την χρηματοδότηση των νέων ανατρεπτικών τεχνολογιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από την επιθετική αλλαγή του τρόπου ζωής τους, από την αυτοματοποίηση και τον κίνδυνο ανεργίας όσων δεν έχουν ψηφιακές ικανότητες, αλλά και να τους δοθούν επιλογές και ο έλεγχος ώστε να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πρόεδρος του Blockchain Task Force CEPS

Μετέχει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για το Διαδίκτυο EIF

Το Der Spiegel την χαρακτήρισε διορατική και γενναία για την στάση της στην Ελληνική οικονομική κρίση ενώ “παρηγόρησε” τους Γερμανούς συναδέλφους της που είχαν να την συναγωνιστούν στις βραβεύσεις των Βρυξελλών σημειώνοντας πως είναι από τις καλύτερες εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών, το Business Insider της ΝΥ έγραψε πως είναι η πιο δημοφιλής ανερχόμενη Ελληνίδα πολιτικός στον κόσμο, με μεγάλη στήριξη ανάμεσα στους νέους.

To Politico την επέλεξε στις προσωπικότητες που διαμορφώνουν το Μέλλον της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην ΕΕ και τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες γυναίκες πολιτικούς στην ΕΕ.

Έχει κληθεί για διαλέξεις και ομιλίες στα καλύτερα πανεπιστήμια και τα πιο σημαντικά διεθνή συνέδρια, το Στάνφορντ, το Χάρβαρντ, το Κέιμπριτζ, την Οξφόρδη, τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΣΑ, το Πολυτεχνέιο στο Παρίσι, Consensys, Ethereal, LBS, LSE, σε think tank στην Ρώμη και το Μιλάνο, από την Ιαπωνία μέχρι το Νέκερ, το νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με τον Σέργκει Μπριν ιδρυτή της Google, τον Κοχ, τον Μπιλ Τάι και πολλές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας μέχρι νομπελίστες.

Κουρδιστό Πορτοκάλι>Αγαπητή κ. Καϊλή μετά από 10 χρόνια φορομπηχτικής λιτότητας και 3 Μνημόνια οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν 75 δις ευρώ κόκκινα δάνεια, η ΔΕΗ να είναι σχεδόν χρεοκοπημένη, το δημόσιο χρέος στο 182% του ΑΕΠ και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων να διορίζονται με κομματικά κριτήρια. Την ίδια στιγμή η ηγεσία της Κομισιόν όλα αυτά τα χρόνια έδειχνε να ενδιαφέρεται μόνο για την είσπραξη των χαρατσιών από τους Έλληνες πολίτες και όχι για τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Γιατί αυτή η ανοχή της Ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στο ελληνικό πελατειακό κράτος;
Εύα Καιλή>Έχετε απόλυτο δίκιο να απορείτε με το τρόπο που η ένωση αντιμετώπισε την Κρίση Χρέους της ευρωζώνης. Υπάρχουν πάντα δύο τρόποι να λύσεις ένα ζήτημα χρέους.
Είτε το λύνεις ως χρηματοπιστωτικό πρόβλημα και πληρώνουν οι αγορές, είτε ως δημοσιονομικό πρόβλημα οπότε πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Στη περίπτωση της Ελλάδας ακολουθήθηκε η δημοσιονομική επίλυση, και μόνο σε ένα βαθμό υπήρξε διαγραφή χρέους. Μετά το 2015 όμως, όταν αποδείχτηκε ότι οι πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ ήταν λάθος, επιλογή της ΕΕ ήταν να επιταχύνει τη προσαρμογή με διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερη φορολόγηση.
Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά επέλεξε να μην κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά να μεταφέρει όλο το κόστος στη μεσαία τάξη. Θυμίζω ότι ο κ. Τσακαλώτος ως Υπ. Οικονομικών είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η Μεσαία Τάξη, ούτε αν καταρρεύσει.
Θυμάμαι επίσης κατα τις διαπραγματεύσεις του τρίτου μνημονίου να συναντώ Επιτρόπους και να μου λένε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση παραλογίζεται όταν φέρνει υψηλότερα δημοσιονομικά μετρα για να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις που η ΕΕ εκτίμησε ότι θα είναι λιγότερα επίπονα από την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης Σύριζα Ανέλ».
Τη ευθύνη για τα δημοσιονομικά μέτρα και την αποφυγή μεταρρυθμίσεων τη φέρει δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι η Ένωση.
Κουρδιστό Πορτοκάλι>Πως είδατε το πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Πως είναι δυνατόν αυτό το ιστορικό κόμμα να έχει υποστεί τόσο ανεπανόρθωτη βλάβη και να κινδυνεύει να το καταπιεί ο Σύριζα;

-Θα έλεγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγάλη αποτυχία και η πιο καταστροφική περίοδος της μεταπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα αυτό μετακόμισε η πιο παρακμιακή και απαξιωμένη πολιτική ύλη που το ΠΑΣΟΚ απέρριψε και τοποθέτησε στο περιθώριο. Είναι πραγματικά κοινωνικό ερώτημα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα υπάρχει μετά το τόσο κακό που έκανε σε τόσο λίγο χρόνο στη πατρίδα μας. Για το ΠΑΣΟΚ, είτε το πιστεύετε ή όχι είμαι πιο αισιόδοξη. Η παράταξή μας έχει πραγματική αιτία ύπαρξης που έχει εθνικό νόημα. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τα υπαρξιακά μας προβλήματα σύντομα και να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα και τις ευκαιρίες που φέρνει για τους Έλληνες και την οικονομία, η τεχνολογική μετάβαση στη Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
Κουρδιστό Πορτοκάλι> Γνωρίσατε έναν από τους πιο προχωρημένους και χαρισματικούς επιχειρηματίες της εποχής μας, τον Ρίτσαρντ Μπράνσον. Τι σας εντυπωσίασε στην προσωπικότητά του;

-Πρόκειται πράγματι για έναν χαρισματικό άνθρωπο, που έφτασε στη κορυφή με την επιμονή του και το ανοιχτό του πνεύμα. Αυτό που με εντυπωσιάζει όταν μιλάμε είναι η απλότητα της συμπεριφοράς του, η ευγένειά του και η παντελής έλλειψη έπαρσης.
Γνωρίζετε ότι άλλοι, με ούτε το ένα εκατοστό των επιτυχιών του Μπράνσον έχουν μια έπαρση που είναι πραγματικά δυσνόητη.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από επιχειρηματίες σαν το Μπράνσον μπορούμε να κατανοήσουμε τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με το κοινό καλό, τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ευθύνης για την επίλυση σημαντικών κοινών προβλημάτων και κυρίως μπορεί να μας εμπνεύσει δείχνοντάς μας ότι οι επιχειρηματικές λύσεις είναι παγκόσμιες και υπερβαίνουν το τόπο δημιουργίας τους.
Κάτι που μπορώ να πω με εντυπωσίασε επίσης, είναι ότι όχι μόνο σε ακούει, αλλά προσέχει τι λες και νοιάζεται για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ το Brexit τον βρίσκει απολύτως αντίθετο.
Κουρδιστό Πορτοκάλι>Πως είδατε την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιστρέψει στα καθηγητικά του καθήκοντα; Δεν είναι μία απώλεια για την πολιτική ζωή του τόπου;

-Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολιτικά ενεργός και χρήσιμος πολίτης με όλη τη σημασία της έννοιας, και ο λόγος του μπορεί να επηρεάζει, να εμπνέει και να προκαλεί πέρα από τα στενά όρια του κοινοβουλευτικού βίου. Πολιτικό δε σε κάνει η έδρα στη Βουλή αλλά η ποιότητα της παρέμβασής σου στα κοινά.
 https://kourdistoportocali.com
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.