Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Σέρρες : Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο ΔΙΚΤΥΟ για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου


Βαριές καμπάνες από το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έριξε βαρύ πρόστιμο στα 25 περιφερειακά κανάλια που ο Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε πως όταν είχε εμφανιστεί ο κορονοϊός στην χώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διαφήμιζε το συγκεκριμένο προϊόν, λέγοντας πως προστατεύει από τον φονικό ιό.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μόλις έγινε γνωστό το τί έλεγε, αμέσως το σχετικό video έγινε viral προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και την επέμβαση του ΕΣΡ, το οποίο κάλεσε σε απολογία τα 25 περιφερειακά κανάλια που φιλοξενούν τις εκπομπές του.

Σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του, μοιράζοντας συνολικά πρόστιμα 730.000 ευρώ.

Από 30.000 καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου,

Από 25.000 οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Όπως ανέφερε το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Τέλος ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

Πηγή: Reader.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.