Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Ένας χρόνος μετά - Η ¨¨εξυπνη πόλη ¨¨ ...αγνοείται ... κ Μισιρλή

 Ένα χρόνο κλείνει σήμερα η Συμμαχία Σερραίων στο τιμόνι της δημοτικής αρχής του δήμου Σερραίων . Και όπως υποσχεθήκαμε  κάνουμε έναν απολογισμό στον έναν χρόνο .Ξεκινάμε από  την περίφημη ¨΄έξυπνη πόλη ¨¨ 

 Ο κ Μισιρλης λοιπόν   αρμόδιος αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων και για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προχωρά σε ένα απολογισμό καταγράφοντας πόσες φορές συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή , της οποίας πρόεδρος είναι καθώς και πόσα θέματα εισηγήθηκε κ.λ.π .όμως .....

Συμμαχία Σερραίων: «Οι Σέρρες μια έξυπνη πόλη του αύριο»Προεκλογικά κεντρικό προεκλογικό μότο της Συμμαχίας Σερραίων ήταν η ¨¨ΈΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ ¨¨ Θυμίζω μάλιστα και σχετική ημερίδα όπου μίλησε και ο δήμαρχος Τρικάλων και σημερινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ .

Θα περίμενα λοιπόν σήμερα από τον κ Μισιρλή ως αντιδήμαρχος έχων την μεγαλύτερη ευθύνη (είπαμε ηλεκτρονικής διακυβέρνησης )  για την υλοποίηση των 11 προεκλογικών δεσμεύσεων της έξυπνης πόλης να μας πει τι υλοποιήθηκε και τι έχει δρομολογηθεί . Διότι προεκλογικά υποσχεθήκαν από δωρεάν WI-FI . Μέχρι κέντρα εξυπηρέτησης δημοτών σε κάθε γειτονιά .Και από ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις και διαβουλεύσεις μέχρι και σύστημα έξυπνης στάθμευσης

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

 

ΣΕΡΡΕΣ: Ένας «Έξυπνος ∆ήµος»

Μετατρέπουµε τις Σέρρες σε έναν ∆ήµο που αξιοποιεί όλες τις νέες τεχνολογίες για να προσφέρει ένα πλέγµα νέων υπηρεσιών στους πολίτες του. 

Το πακέτο υπηρεσιών ενός έξυπνου δήµου Σερρών στοχεύει σε 3 τοµείς: 

«ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»: 

1.Έξυπνη στάθµευση (smart parking). O/Η Σερραίος/α ή ο επισκέπτης γνωρίζει, σε πραγµατικό χρόνο, µε χρήση κινητού, tablet κλπ, σε ποια σηµεία υπάρχουν ελεύθερες θέσεις parking και µέσω ποιας διαδροµής µπορεί να πάει στα σηµεία αυτά.
2.Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας. Τοποθέτηση αισθητήρων στους φωτεινούς σηµατοδότες για εξυπνότερη ροή κυκλοφορίας, ανάλογα µε τη ροή οχηµάτων και πεζών.
3.Έξυπνη εξυπηρέτηση ΑµεΑ. Χορήγηση στα ΑµεΑ ειδικής κάρτας µέσω της οποίας ειδικοί αισθητήρες των φωτεινών σηµατοδοτών θα αναγνωρίζουν τα άτοµα αυτά και θα επιτρέπουν την ευκολότερη διέλευσή τους. 

«ΕΞΥΠΝΗ ∆ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»:
4.Ίδρυση «Γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών» σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό του ∆ήµου, όπου οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες του ∆ήµου για έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ καθώς και άµεση απόκριση του ∆ήµου σ’ αυτά τα αιτήµατα.
5.Ηλεκτρονικές ∆ιαβουλεύσεις: Με δυνατότητα online αποστολής διαµαρτυριών, προτάσεων, ιδεών και παραπόνων των πολιτών καθώς και παρακολούθησης του τρόπου και χρόνου απόκρισης της ∆ηµοτικής Αρχής σ’αυτά. 

6.Ηλεκτρονικές ∆ηµοσκοπήσεις: Με τον πολίτη να συµµετέχει συµβουλευτικά στη λήψη βασικών αποφάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. 

7.Τηλεδιασκέψεις: Με εγκατάσταση σε κάθε δηµοτικό διαµέρισµα, στα «Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη», που δηµιουργούµε, ενός συστήµατος τηλεδιάσκεψης µέσω του οποίου οι κάτοικοι και τα τοπικά συµβούλια θα έχουν οπτικοακουστική πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία του ∆ήµου. 

8 Επίτευξη ∆ιαφάνειας και Πληροφόρησης: Με ενηµέρωση των δηµοτών για την πορεία του προϋπολογισµού του ∆ήµου, των ∆ηµοτικών Επιχειρήσεων και των Οργανισµών. 

9.Συµµετοχή των πολιτών στην κατάρτιση του Προϋπολογισµού, µέσα από µια ηλεκτρονική πλατφόρµα αξιολόγησης των θεµάτων που αυτοί θεωρούν σηµαντικά και ενσωµατώνονται υποχρεωτικά στις δράσεις του ∆ήµου. 

«ΕΞΥΠΝΗ ∆ΙΑΒΙΩΣΗ»: 

10.Ελεύθερο Wi-Fi σε υψηλές ταχύτητες σε όλη την πόλη και σε όλα τα χωριά του ∆ήµου µας. Mobile εφαρµογή που θα διασυνδέει τα σηµεία τουριστικου ενδιαφέροντος µε άλλες υπηρεσίες, όπως χώρους διαµονής, σίτισης, ψυχαγωγίας κ.ά.
11. Εγκατάσταση συστήµατος ηλεκτρονικού ελέγχου πληρότητας κάδων και ροής απορριµµατοφόρων στην πόλη και στα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.