Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Θεόφιλος Λεονταρίδης : Να ληφθούν μέτρα στήριξης της τευτλοκαλλιέργειας

Για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027 μίλησε στη
Διαρκή  Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου  ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, στο πλαίσιο της «δέσμης μέτρων για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,  μετά από ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ.Βορίδη. 
Επίσης ο Βουλευτής Θ. Λεονταρίδης ζήτησε την λήψη πρόσθετων μέτρων προφύλαξης αλλά και στήριξης των παραγωγών από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. 
Στην ομιλία του ο Θ. Λεονταρίδης μεταξύ άλλων έθεσε  ερωτήματα και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: 
1.- Ποιες μεταβολές θα υπάρξουν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και σε ποια προϊόντα για να στηρίξουμε και τη μεταποιητική βιομηχανία (Εργοστάσιο Ζαχάρεως και άλλα).
2.- Τα μικρά και μεγάλα έργα που θα έχουν προτεραιότητα με τον νέο προϋπολογισμό που θα υπάρξει από τη νέα ΚΑΠ. 
3.- Τη στήριξη των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για να υπάρξει πολλαπλασιαστικό όφελος στα ελληνικά προϊόντα. 
4.- Την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής λόγου και των έμμεσων φόρων που προστέθηκαν τα χρόνια της κρίσης, με ειδική μέριμνα, λαμβανομένου υπόψιν και των περιοχών που δεν έχουν υποδομές. 
5.- Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τα ακραία καιρικά φαινόμενα  και τις νέες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση των αποζημιώσεων. 
6.- Τις επιπτώσεις του προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο εισόδημα των παραγωγών. 
Τέλος ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Θ. Λεονταρίδης αναφέρθηκε στα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων ( απολυμάνσεις , εμβολιασμοί κλπ) και στα μέτρα στήριξης όσων παραγωγών πλήττεται το εισόδημα τους άμεσα (ζωικό προϊόν) η έμμεσα (φυτικά προϊόντα) λόγω αποκλεισμών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.