Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Τα ¨¨ψέλνουν ¨¨ οι Σερραίοι κτηνοτρόφοι στην Ντόρα

Την έντονη αντίδραση της πρόεδρου του Πανσερραϊκού
Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδας Σιδηροπούλου προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ελληνοποίηση του γάλακτος. Η κυρία Σιδηροπούλου καλεί την κυρία Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη γι αυτή την τοποθέτηση τονίζοντας ότι «είναι εντελώς λάθος αυτό που είπε η βουλευτής της ΝΔ»
Να θυμίσουμε ότι η κυρία Μπακογιάννη ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι υπεύθυνοι είναι οι Έλληνες παραγωγοί. «Οι μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος όμως, όταν παίρνουν το γάλα, το παίρνουν Ελληνοποιημένο. Η Ελληνοποίηση γίνεται πριν. Γίνεται δηλαδή, στους μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι έχουν μπει μέσα, έχουν ένα ποσοστό 10%, 20% γάλακτος κανονικού και έρχεται το υπόλοιπο γάλα μέσα. Άρα, όταν το παίρνει η μεγάλη επιχείρηση, το παίρνει νόμιμα» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής.
Μιλώντας, στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα στο Ράδιο Σιντική 92,1 Fm και στον Δημήτρη Κώττα η κυρία Σιδηροπούλου υποστήριξε ότι «οι ελληνοποιήσεις γίνονται από τις γαλακτοβιομηχανίες μικρές ή μεγάλες. Κανένας κτηνοτρόφος δε ξυπνάει το πρωί να πάει στις γειτονικές χώρες να φέρει γάλα για να το πουλήσει ως ελληνικό σε κάποια εταιρεία» διευκρινίζοντας επίσης ότι «οι γαλακτοβιομηχανίες και οι μεγάλοι τυράδες, κουβαλάνε σκόνη, κρέμα γάλα»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Σερρών καλεί την κυρία Μπακογιάννη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να εντοπιστούν και αυτοί που στοχευμένα ενημερώνουν βουλευτές κατ αυτόν τον τρόπο και αφήνουν υπόνοιες για τους κτηνοτρόφους. «Οι βουλευτές και οι υπουργοί θα πρέπει να έχουν πάντα μια επαφή με τους παραγωγούς, με τους κτηνοτρόφους.Πολλές φορές βλέπετε ότι κάποιοι άνθρωποι μέσα στο υπουργείο έχουν μια άλλη εικόνα. Βρίσκονται μέσα σε μια γυάλα. Πρέπει να έχουν οι ίδιοι την εικόνα, το άκουσμα, το τι ακριβώς συμβαίνει. Ήταν μια ατυχέστατη δήλωση και αν δε ζητήσει συγγνώμη τότε σαφέστατα θα είναι κατακριτέο όλο αυτό. Μια χαρά ξέρουν πως γίνονται οι ελληνοποιήσεις. Θα πρέπει να στηριχθεί ο Έλληνας παραγωγός και όχι να του ρίχνουν λάσπη» καταλήγει η κυρία Σιδηροπούλου.

 https://infonews24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.