Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : Track Day το ΣΚ 13-14 Ιουλίου 2024

 




 

Track Day στην πίστα των Σερρών το ΣΚ 13-14 Ιουλίου 2024
Πάμε οργανωμένα σε ελεύθερο Track Day. Τα track days δεν είναι κόντρα, αλλά απόκτηση εμπειρίας με το όχημα. Σκοπός, να μπορέσουμε να πιέσουμε σε ασφαλές περιβάλλον, να μάθουμε το όχημά μας και να βγούμε καλύτεροι.
Το κόστος συμμετοχής σε track day, όπως ορίζεται από τη διεύθυνση της πίστας, είναι 80€ ανά όχημα ανά ημέρα, και 30€ ο συνοδηγός ανά ημέρα.
Όποιος αναζητά το κάτι παραπάνω, θα είναι στην παρέα/διοργάνωση lead εκπαιδευτής (με επίπεδα εκπαίδευσης που διαθέτουν λιγότεροι από 100 instructors στον κόσμο). Οπότε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του για μάθημα/εξειδικευμένη καθοδήγηση στην πίστα.
Θωμάς Παπαπάσχος https://www.drivingacademy.gr/
+306972099150
Σημαντική Διευκρίνηση: Η συμμετοχή στο track day δεν περιλαμβάνει εκπαιδευτή. Ο κ. Παπαπάσχος θα μας δώσει κάποιες βασικές οδηγίες/ενημέρωση το Σάββατο. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μάθημα/καθοδήγηση επικοινωνεί μαζί του για λεπτομέρειες και διαθεσιμότητα.
Αναλυτικά (από τον Γιώργο Γκόλιαρα):
a) Σχετικά με τη Πίστα
Έγινε επιλογή της ημερομηνίας 13 Σάββατο και 14 Κυριακή Ιουλίου καθώς θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές, η πίστα γενικά δεν έχει καθόλου κόσμο εκείνες τις ημερομηνίες οπότε και δεν χρειάζεται να την κλείσουμε μόνο για εμάς. Τι σημαίνει αυτό;
Κόστος 80€ ανά Όχημα ανά ημέρα + 30€ ο κάθε συνοδηγός ανά μέρα.
Οπότε, θέλετε να έρθετε και να μπείτε μέσα στην πίστα μια μέρα για αν δείτε πως είναι, πως αντιδράει το αυτοκίνητο σας στις στροφές; Απλά πληρώνετε 80€ και είσαστε καλυμμένοι.
Εννοείται ότι θα χωριστούμε σε group ανάλογα με την δυναμική του καθενός, ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση στη πίστα και όσοι πχ θέλουν απλά αν κάνουν 5-10 γύρους κάπως γρήγορα να μην είναι μαζί με αυτόν που θέλει να δει που είναι τα όρια του αυτοκινήτου του.
Είπαμε, πάμε για να περάσουμε ωραία να μαζέψουμε εμπειρίες και να γυρίσουμε πίσω τόσοι όσοι θα πάμε.
Γενικά, οι ώρες 09:00 με 13:00 και 17:00 με 20:00 είναι οι πιο καλές από θέμα θερμοκρασίας.
Προσοχή, όποιος μπει πίστα είναι υποχρεωτικό το κράνος σε οδηγό και συνοδηγό. Ενοικιάζουν και στην πίστα κράνη αλλά έχουν 25€ - 30€ την ημερά + την αγορά του μπαλακλάβα 5€
β) Σχετικά με τα Λάστιχα
Το ότι θα έρθεις στη πίστα και θα κάνεις 10-20 χαλαρούς γύρους και άλλους 3-4 γρήγορους δεν σημαίνει ότι τα ελαστικά σου μετά θα είναι για πέταμα. Ναι θα έχουν κάποια φθορά αλλά αν δεν κάνεις τον ταρζάν πάνω στα κερπ δεν έχεις θέμα.
1 γύρος στην πίστα είναι σχεδόν 3300 μέτρα, οπότε αν κάνεις 20 γύρους είναι 66 km. Θα είναι σαν να έχεις κάνει 1000km σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Αυτή είναι όλο κι όλη η φθορά των ελαστικών.
Αν τώρα πορωθείς και πεις οκ θέλω να κάνω κάτι περισσότερο, τότε αλλάζει το θέμα. Τότε υπάρχει και η λύση των μεταχειρισμένων ελαστικών, απλά θα πρέπει να μας γράψεις την διάσταση που φοράς μπρος-πίσω και να δούμε αν ο λαστιχάς που συνεργάζεται με την πίστα μπορεί να έχει φέρει κάποιο μεταχειρισμένο set και με ποιο κόστος φυσικά.
Αν θέλεις να έρθεις με τα μεταχειρισμένα και μετά το ΣΚ να βάλεις τα νέα σου ελαστικά και αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης φυσικά.
Είπαμε, πάμε για την εμπειρία της οδήγησης, όχι για να αποκτήσουμε εμπειρία πόσο έχει το φανάρι ή ανάρτηση και η ζάντα από το αυτοκίνητό μας.
γ) Διαμονή
Εύκολο αυτό. Προτείνουμε το Elpida Resort.
Έχει ειδικές τιμές όταν πας για εκδήλωση στο αυτοκινητοδρόμιο.
Οι τιμές ανά μέρα με min 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό.
65€ Μονόκλινο
85€ Δίκλινο
105€ Τρίκλινο
130€ Τετράκλινο
Επιπλέον 7€ ανά μέρα το τέλος ανθεκτικότητας.
Έχει Spa και Πισίνα, αλλά για το Tennis δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμο, καθώς έχουν κάποιους αγώνες την ίδια ημερομηνία.
Πάντως, αν και λέγαμε χωρίς γυναικόπαιδα, τελικά μπορούν να έρθουν και αν δεν θέλουν πίστα μπορούν να κλείσουν στο SPA.
Κάνετε κράτηση και για το Spa από νωρίς.
Αν φυσικά θέλετε κάπου αλλού υπάρχουν αρκετά καταλύματα στη περιοχή των Σερρών.
δ) Μεταφορά οχημάτων από Αθήνα
Αν είσαστε από Αθήνα και θέλετε να στείλετε το όχημα σας με νταλίκα Σέρρες, το κόστος είναι περίπου €350 ανά όχημα και θα πρέπει να μαζευτούν 8 οχήματα. Δηλώσετε το στην φόρμα για να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να γίνει από νωρίς η συνεννόηση. (Η νταλίκα θα φύγει Παρασκευή νωρίς και θα επιστρέψει Δευτέρα βράδυ)
ε) Πρόγραμμα Εκδήλωσης.
Πάμε όσοι θέλουν από Παρασκευή 12 Ιουλίου Σέρρες.
Ανάλογα με το πόσοι θα μαζευτούμε είτε έχουμε ένα χαλαρό ποτό στο bar του ξενοδοχείου (έχει και φαγητό ala card τίμιο μεν όχι κάτι το φανταστικό δε) είτε πάμε κάπου για Φαγητό.
Σάββατο πρωί θα πρέπει να είμαστε στην Πίστα στις 08:00 ώστε να μας κάνουν μια ενημέρωση και να χωριστούμε σε group.
Σάββατο μεσημέρι γύρω στις 13:00-13:30 θα πάμε για φαγητό είτε κατά παρέες, είτε όλοι μαζί. Καφέ μέχρι τις 16:30 και επιστροφή στις 17:00 στην πίστα μέχρι τις 20:00
Μπορεί αν έρθουν αρκετά Tesla να κάνουμε κάποιο light show, είτε στην πίστα, είτε σε κάποιο άλλο σημείο των Σερρών.
πχ. πάρκινγκ Ξενοδοχείου.
Ξέρετε μετά, ξενοδοχείο, πισίνα , ποτάκι, ή/και φαγητό χαλαρή κουβέντα ανάλυση δεδομένων.
Κυριακή πρωί ξανα στις 09:00 στην πίστα μέχρι τις 13:00 όπου θα έχουμε την τελετή λήξης. Βέβαια όποιος θέλει κάνει βόλτες στην πίστα μέχρι το απόγευμα τις 20:00 😉
Στην πίστα έχει 2 καφέ-σνακ που προσφέρουν από καφέ μέχρι γρήγορο φαγητό αν πεινάσει κάποιος.
Επίσης δίπλα στην πίστα έχει και πίστα καρτ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την ικανότητά τους χωρίς να μπουν με το αμάξι τους στην πίστα.
στ) Τι άλλο έχει να κάνουμε στις Σέρρες?
Πολλά. Από βόλτα μέσα στις Σέρρες και στην "παραλία τους" μέχρι τον Λιαλιά και την Λίμνη Κερκίνη για τηγανιτό Γριβάδι ή Βουβαλίσια εδέσματα, μέχρι το Αγκιστρο με τα υπέροχα ιαματικά λουτρά.
Ακανέ Σερρών και μπουγάτσα (κρέμα πάντα) δοκιμάστε οπωσδήποτε. Τα υπόλοιπα από κοντά.
Ό,τι θέλετε ρωτάτε ελεύθερα.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Διοργάνωση/Συντονισμός: Γιώργος Γκόλιαρας, Θωμάς Παπαπάσχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.