Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Σέρρες : Λεφτα υπάρχουν αλλα τα έργα του χρόνου

 

 

 

Την Παρασκευή 28/8/2024 δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόθεση χρηματοδότησης με 1.737.200€ για την αποκατάστασης και εκσυγχρονισμό του Δημοτικού γηπέδου  Σερρών με τρεις κύριες δράσεις. 1ον αποκατάσταση του Βορειου πετάλου, 2ον νέο χλοοτάπητα και 3ον περίφραξη του γηπέδου.

Αναλυτικά:

Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση/ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.737.200,00 €

Η
πράξη αφορά την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμού του δημοτικού γηπέδου  Σερρών με τρεις κύριες δράσεις:

1) Αποκατάσταση και ενίσχυση κερκίδων βόρειου πέταλου Αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κερκίδων του βόρειου πέταλου και βασίζεται στην αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας του φέροντος οργανισμού που κατέδειξε την ανεπάρκεια του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού να παραλάβει τα φορτία που προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Το προτεινόμενο σχήμα ενίσχυσης στοχεύει στη δομική αναβάθμιση των δομικών στοιχείων και την αύξηση της αντοχής και δυσκαμψίας τους.

Για την υλοποίηση των προτεινόμενων ενισχύσεων, εκτός από την καθαίρεση της υφιστάμενης εδαφόπλακας, λόγω της προβλεπόμενης εκσκαφής για την ενίσχυση της θεμελίωσης, απαιτείται και η καθαίρεση των υφιστάμενων οπτοπλινθοδομών, οι οποίες μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης θα ανακατασκευαστούν, Επίσης, λόγω της άμεσης γειτνίασης των βορειοανατολικών πεδίλων του βορείου πετάλου με τμήμα του υφιστάμενου τοίχου περίφραξης από τσιμεντόλιθους του όμορου Δημοτικού Σχολείου, θα πρέπει να γίνει καθαίρεση του εν λόγω τμήματος της περίφραξης και κατασκευή νέου τοίχου περίφραξης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Μεταξύ του βορείου πετάλου και των δυτικών κερκίδων θα απαιτηθεί μερική καθαίρεση του υφιστάμενου τοίχοι από τσιμεντόλιθους, ο οποίος θα ανακατασκευαστεί με όμοιο τρόπο

2) Προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα Ο υπό κατασκευή αγωνιστικός χώρος είναι μία νέα αγωνιστική επιφάνεια αγωνιστικής χρήσης, η οποία σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς οργανισμοί θα αποτελείται από επάλληλα αμμώδη στρώματα πάνω σε στρώμα χαλικιών με υποκείμενο ορίζοντα απορροής και με αρδευτικό σύστημα.

3) Προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης Θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης τύπου “Κύκνος” συνολικού μήκους 250μ. περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Γηπέδου  Σερρών.

Ως ημερομηνία λήξης της επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2025.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από την 01/07/2024 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 30/08/2024 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).

Δηλαδή η … υποστελεχωμένη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου  Σερρών θα πρέπει να δουλέψει πυρετωδώς τους δύο καλοκαιρινούς μηνες και να είναι έτοιμη, μετά την υποβολή της πρότασης μέχρι στις 30/8, να δημοπρατήσει το έργο.  

Απορίες που ζητουν απαντήσεις

Η υλοποίηση της αποκατάστασης των κερκίδων του βόρειου πετάλου (προς την μεριά του πάρκιγκ αυτοκινητων), αν αυτή μπορέσει να υλοποιηθεί (αφου ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως πάρκο και θα πρέπει να συναινέσει η Πολεοδομία), θα πάρει τουλάχιστον έναν χρόνο, καθώς για τις εργασίες αποκατάστασης πρέπει να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Οσο αναφορά την θυρα 1 (απέναντι από την θύρα των επισήμων). Παρ’όλο που στην πρόταση αναφέρεται η καθαίρεση των κερκίδων που γειτνιάζουν με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, δεν γίνεται καθόλου λόγος για την εγκατάσταση λυόμενων κερκίδων στην θέση αυτών που θα κατεδαφιστούν, όπως άφηναν να εννοηθούν, σε διαρροές οι φορείς που εμπλέκονται.

Από την άλλη η θύρα των επισήμων θα συνεχίσει να είναι …άβατη (έχει άδεια έως 80 άτομα) καθώς σε αυτήν δεν προβλέπονται κάποιες εργασίες.

Ουσιαστικά δηλαδή την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά 2024-25, το Δημοτικό γήπεδο θα λειτουργεί, όπως και την χρονιά που μας πέρασε, το ένα πέταλο (νότιο) συν 70-80 άτομα στην θυρα των επισήμων.

Αγνωστο παραμένει αν ο Δήμος Σερρών θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο των 550.000€ (εκκρεμεί ερώτημα στο ΥΠΕΝ) από την επιχορήγηση του 1.000.000€ που είχε δώσει πριν τρια χρόνια ο τότε Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Τι θα κάνει η ΠΑΕ Πανσερραϊκός;;;

Αναμένουμε ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Πανσερραϊκός, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό γήπεδο την νέα χρονιά, ως έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου στην Super League. Καθώς όπως φαίνεται δεν μπορεί να γίνει τίποτα ουσιαστικό στο γήπεδο που θα αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση (Σε λειτουργία μόνο το νότιο πέταλο)

 https://www.anexartitos.gr/

1 σχόλιο:

  1. Να παρανομήσει εννοείς και όχι να συναινέσει η πολεοδομία. Δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.