Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Σέρρες : Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βλαχοπανήγυρη στο Χιονοχώρι





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βλαχοπανήγυρη στο Χιονοχώρι Σερρών

Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Ταράσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” αναφέρει:

 

Χιονοχώρι Σερρών
6-7 Ιουλίου 2024
Πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων, το απόλυτο Βλαχοπανηγύρι.

Το πανηγύρι ήταν πολύ κι ο τόπος ήταν λίγος μα και πολύ μεγάλος, γιατί η αγκαλιά των χωριανών ήταν τεράστια και χώρεσε όλους τους φίλους τους καλούς που πήραν τον ανήφορο, όχι μόνο να παρευρεθούν και απλώς να συμμετάσχουν αλλά να γίνουν και οι ίδιοι μύστες συμμετέχοντας στη μέθεξη του πανηγυριού!
Μία και πλέον εβδομάδα προετοιμασία με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, γιατί ο εθελοντισμός προσθέτει την υπεραξία, με την επιστασία και καθοδήγηση της εκκλησιαστικής επιτροπής και το Σάββατο το απόγευμα ήταν όλα έτοιμα για τη προσέλευση των πανηγυριωτών στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Χιονοχώρι Σερρών.

Ο καθιερωμένος εσπερινός από τον εντεταλμένο εφημέριο πατέρα Στέφανο Παπανδρέου σε έναν κατάμεστο ναό και ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι μέχρι πρωίας.
Το ίδιο έγινε και το πρωί της Κυριακής μετά τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας, γιατί το πανηγύρι κρατάει δύο μέρες.

Πλήθος κόσμου ανέβηκε στο χωριό, στο ετήσιο ραντεβού το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
Πιστοί από τις Σέρρες, την Οινούσα, το Χριστός, το Άγιο Πνεύμα, το Νέο Σούλι, το Ροδολίβος, τη Προσοτσάνη, το Σιδηρόκαστρο, τη Θεσσαλονίκη, την Αριδαία αλλά και από άλλους τόπους, αντάμωσαν για μια ακόμη φορά.

Αισθητή, όχι μόνο η παρουσία αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή των αρχών του τόπου μας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δρίγγα Χρυσούλα, ο αντιδήμαρχος Γάτσιος Σάκης, ο Πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου Κώστας Μπέγος,ο δημοτικός σύμβουλος Ταΐρης Γιώργος και ο Πρόεδρος της κοινότητας Οινούσας Πανταζής Γιάννης ήταν μαζί μας να συνεορτάσουμε.
πραγματοποιήθηκε η Βλαχοπανήγυρη στο Χιονοχώρι ΣερρώνΒροντερό το “παρών” και ειδικά των νέων του Συλλόγου Βλάχων Ν Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” για μια ακόμη φορά.
Σημαντικό το έργο της εκκλησιαστικής επιτροπής η οποία επωμίζεται όλη τη διοργάνωση, σημαντική όμως και η προσφορά των χορηγών όπως και των εθελοντών και φυσικά των άξιων μουσικών μας.
Να είμαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε !

 

 https://www.serrespost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.