Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Δήμος Σερρών : Το κάρο κόλλησε στη λάσπη κ δήμαρχε

 


 

 Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού , τις επόμενες ημέρες οι διακόπτες κατεβαίνουν και η επανεκκίνηση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου . Στον δήμο Σερρών οι αρρυθμίες ( σύμφωνα με την δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιαγκα ) στην λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος αν και πέρασαν 7 μήνες παραμένουν και δεν φαινεται να διορθώνονται . Πλέον ειναι στο χέρι της δημάρχου στο τέλος της χρονιάς όταν λήγει η θητεία των αντιδημάρχων να αποφασίσει τι θα πράξει. Θα παραμείνει το μεγάλο σχήμα με την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και τις συγκρούσεις που προκαλούνται ή θα αποφασίσει να στείλει στον πάγκο όσους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους .

Η δικαιολογία οτι δεν υπάρχει ικανός αριθμός αντικαταστατών δεν ευσταθεί γιατι ο νόμος λέει μέχρι 11 αντιδήμαρχοι  και μέχρι 8 εντεταλμένοι σύμβουλοι οχι υποχρεωτικά  11 και 8 .

Ήδη η δημοτική αρχη ξόδεψε πολιτικό κεφάλαιο δυσανάλογο των ευθυνών που τις αναλογούν εξαιτίας αυτών των αρρυθμιών  .Από τις αρχες του 2025 λήγει και η περιοδος χάριτος επομένως πλεον τα λάθη δεν συγχωρουνται



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.