Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ενδεχόμενο εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

 



«Θερμό» είναι το φετινό καλοκαίρι στη Χαριλάου Τρικούπη κι αυτό δεν οφείλεται στον καύσωνα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεχθεί έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, από στελέχη του κόμματος, με αφορμή το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση (πίσω δηλαδή μόνο από τη Νέα Δημοκρατία). 

Έτσι, μέσα σε λίγες ημέρες έλαβε χώρα ένα ντόμινο αμφισβήτησης του Ν. Ανδρουλάκη από κορυφαία στελέχη που ζήτησαν να συνεδριάσουν τα όργανα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού. Μεταξύ των στελεχών που άσκησαν κριτική περιλαμβάνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του κόμματος κατηγόρησε τους αμφισβητίες για πρόκληση εσωστρέφειας και επέμεινε στην τήρηση του καταστατικού και των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Ωστόσο, όσο η αμφισβήτηση συνεχίζεται, δεν αποκλείεται μια κίνηση αιφνιδιασμού από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να σηκώσει τελικά το γάντι και να κινηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαδικασίες για εκλογή ηγεσίας. Η σκέψη αυτή εδράζεται σε δύο παράγοντες: αφενός ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης τονίζει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κι αφετέρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί πως κάνει καλό στο κόμμα να βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης εσωστρέφειας. 

Τίποτα δεν αποκλείεται, λοιπόν, όπως φαίνεται να δηλώνουν πηγές της ηγεσίας του κόμματος. Μάλιστα, ενώ τα στελέχη ζητούν εκλογές μέχρι το τέλος του 2024, ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να σκέφτεται να εισηγηθεί τη διεξαγωγή εκλογών έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή ακόμα και εντός του καλοκαιριού. Βεβαίως, η σχετική πρόταση (εάν τελικά κατατεθεί) θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου. 

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι κρίσιμο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με το πρώτο «ραντεβού» των δύο πλευρών να δίνεται στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. 

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.