Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Το ερώτημα της ημέρας : Θα ειναι έτοιμη η μελέτη για το νέο κολυμβητήριο ???

 


 

Σε γιοφύρι της Αρτας έχει εξελιχθεί το νέο κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας .Και βέβαια ευθύνες και πολλές έχει η δημοτική αρχη των Συμμάχων . Όμως μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στην ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο: «Αναπροσαρμογή – επικαιροποίηση – συμπλήρωση Μελέτης Κλειστού Κολυμβητηρίου Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών .Η  ολοκλήρωση της μελετης ειναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η δημοπράτηση για την κατασκευη του έργου . Η σύμβαση  μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Σερρών  υπογράφηκε στις 24/5/2022 με συνολική προθεσμία εκτέλεσής της 12 μήνες, (ήτοι έως 24-05-2023) . Μετά από αίτημα του αναδόχου η προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης παρατάθηκε κατά 7 μήνες, (ήτοι έως 24-12-2023).

Στις αρχές του 2024 ο ανάδοχος υπέβαλλε νέο αίτημα παράτασης  7 μήνες και 14 ημέρες  το οποίο εγκρίθηκε

Πλέον ο χρόνος παράδοσης ειναι και την 07/08/2024, 

Ήδη υπάρχει καθυστέρηση 15 μήνες από το αρχικό χρονοδιάγραμμα .Αν η μελέτη είχε παραδοθεί στην ώρα της τον Μάιο του 2023 .Σήμερα θα ήταν σε εξέλιξη η κατασκευη του έργου .

Με δεδομένο οτι για να μην χαθει η χρηματοδότηση το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2025 .Αν η μελέτη δεν ολοκληρωθει στην ημερομηνία που προβλέπεται ( 7/8/2024 )  και δοθεί εκ νέου και άλλη παράταση για την ολοκλήρωση της . Τοτε θα ειναι δύσκολο να έχει ολοκληρωθει μέχρι τέλους του 2025 η διαδικασια δημοπράτησης του έργου ,

1 σχόλιο:

  1. Για τις νομικές δεσμεύσεις που επρεπε να γίνουν μέσα στον Μάιο έχει κάποιος να πει κάτι;, Υπάρχει απάντηση; Τι λέει η Δ.Α. για το θέμα; Ισχύει ή δεν υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.