Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Δήμος Σερρών : Κυνοκομείο ώρα μηδέν

 


 

Τρόμο προκαλούν οι σημερινές εικόνες που καταγράψαμε στο δημοτικό κυνοκομείο. Παρόλα αυτά η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος διαβεβαιώνει ότι όλα είναι σε μια σειρά και ότι το κυνοκομείο αποτελεί προτεραιότητα. Βέβαια όταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων γίνονται επίμονες προκαλείται εκνευρισμός

Τελειωμό  φαίνεται να μην έχει το θέμα της ομαλής λειτουργίας του κυνοκομείου Σερρών  καθώς  η εντεταλμένη σύμβουλος Βασιλική Πανταζή  κάθε φορά σε δηλώσεις της  αναφέρει και κάτι διαφορετικό από την υπάρχουσα κατάσταση δίνοντας την εικόνα ότι δεν έχει γνώση  της πραγματικότητας. To κυνοκομείο είναι μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, τονίζει η Βασιλική Πανταζή.  Ωστόσο οι εικόνες άλλα δείχνουν.  Τι ακριβώς; Σκυλιά χωρίς νερό, ψόφια ποντίκια, μάλιστα κάποια σε αποσύνθεση, χώροι χωρίς σκίαση  παρά τις αντίθετες δηλώσεις . Μάταια αναζητήσαμε τις ποτίστρες στην σκιά. 

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ  

 Βέβαια οι ερωτήσεις μας όπως φαίνεται ενοχλούν και προκαλούν δυσαρέσκεια. Μάλιστα δεχθήκαμε και επίπληξη για την δημοσιογραφική μας επιμονή και τις απαντήσεις που αναζητούσαμε να λάβουμε. Στο στόχαστρο μπήκαν και οι φιλόζωοι που ανησυχούν.

Ο εκνευρισμός όπως φαίνεται  προήλθε από τις επίμονες  ερωτήσεις του Γιώργου Καπετάνιου  για τις τροφές του κυνοκομείου. Για το αν υπάρχει επάρκεια, πόσο κόστισαν οι τροφές από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, ποιο ήταν το ποσό της απευθείας ανάθεσης που δαπανήθηκε, καθώς και αν προμηθεύονται τις τροφές από Σερραίους επαγγελματίες. Βέβαια αρχικά η κ. Πανταζή δεν θυμόταν το ποσό του διαγωνισμού και  μας παρέπεμψε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σε παρατήρησή μας ότι αυτή είναι η υπεύθυνη και θα έπρεπε να γνωρίζει , σύντομα το θυμήθηκε. Είναι 65.000 ευρώ τόνισε, ενώ στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 70 χιλιάδες ευρώ.

Β. ΠΑΝΤΑΖΗ: «ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Σε ερώτημα αν προμηθευτήκαμε έστω και κάποιες τροφές από την αγορά των Σερρών η κ. Πανταζή δήλωσε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Σερραίους, πράγμα που διαψεύδει Σερραίος επιχειρηματίας που ρωτήθηκε από το Επιλογές

Όσο για το πολυπόθητο προσωπικό την Τρίτη 11 Ιουνίου ήταν 3 υπάλληλοι σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει η υπεύθυνη στην Ελένη Μωραϊτη.


Για να αλλάξει τα λεγόμενα της, την επόμενη ημέρα την Τετάρτη 12 Ιουνίου  και να πει πως είναι  ένας . Με τους άλλους 2 δηλαδή,  να είναι σε αναμονή.

Αίσθηση  επίσης προκάλεσε η απάντηση της εντεταλμένης πως μόλις εχθές Τετάρτη 12 Ιουνίου τοποθέτησαν τα μπολ του νερού σε μέρη σκιερά.  

Βέβαια όσες φορές επιχειρήθηκε να εισέλθουμε στο χώρο με το τηλεοπτικό μας συνεργείο για να καταγράψουμε την πραγματικότητα, μας αποτράπηκε η είσοδος. Βέβαια ευτυχώς έχουμε το “ελεύθερο’’ από έξω να πάρουμε όσα πλάνα θέλουμε. 

Τέλος σε ότι αφορά την  μελέτη των 8.500 ευρώ για το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης με τίτλο « Σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σερρών» η υπηρεσία του δήμου δήλωσε ΑΔΥΝΑΜΙΑ για τη σύνταξη της μελέτης καθώς υπάρχει κάποιο κόλλημα. Όμως ήδη από την χρονιά του  2021 ο νόμος αναφέρει ότι οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν το εν λόγο πρόγραμμα 

Άρα βγάζουμε το συμπέρασμα “ίσως” και λανθασμένα  ότι μιλάμε για ένα νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα που σύμφωνα με την κ. Πανταζή  θα περιλαμβάνει  εκπαίδευση – σεμινάρια σε γονείς και ημέρες υιοθεσίας . 

 https://epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.